Hæstad Bjørnstad topper adelskalenderen på knockoutsprint klart – det samme gjør legenden Kvaal Østerbø på sprint!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 15. Mai 2024

Sjekk oppdaterte adelskalender etter NM-sprint!


Over og under: Victoria Hæstad Bjørnstad og Øystein Kvaal Østerbø har satt sitt preg på sprintdistansene i NM, noe som har tatt dem til toppen av adelskalenderen for henholdsvis knockoutsprint og individuell sprint.I Norges Orienteringsforbund opererer en med NM-adelskalenderen for alle NM-øvelser, her får de 10 beste på hver enkelt NM-distanse poeng etter en skala fra 10 til 1, der 1. plass gir 10 poeng, 2. plass gir 9 poeng og så videre.


 Etter NM-sprint i Bodø i øvelser som er relativt unge i NM-sammenheng er det «dagens utøvere» som preger adelskalenderne på knockoutsprint.
 
 Victoria Hæstad Bjørnstad – som gikk til topps på NM-knockoutsprint allerede som junior – leder adelskalenderen på denne distansen ganske klart.

Hos gutta er det Trond Einar Moen Pedersli som topper adelskalenderen på knockoutsprint, men her er det tettere i toppen.

Om en ser på den individuelle sprinten er det Øystein Kvaal Østerbø som topper adelskalenderen suverent. Sprintlegenden er også med sine 6 NM-gull den løperen med flest gull på denne distansen gjennom tidene.

Anne Margrethe Hausken Nordberg er best av damene på den individuelle distansen. Her er det også verdt å merke seg at en annen legende – Hanne Staff, har 4 gull på fire deltakelser i NM-sprint.

NM-sprintstafett er en øvelse hvor NTNUI har dominert de siste årene, dette viser seg også på adelskalenderen.

Hva gjelder Kongepokalene, som i år ble delt ut til Andrine Benjaminsen og Kasper Fosser, etter deres seier på NM-knockoutsprint, er det langt frem for den nevnte duo – som vant hver sin andre – til karen med flest av sorten.
 
 Magne Lystad er med sine 7 Kongepokaler den i Norsk Orienterings historie som har «samlet på seg flest».


Alle adelskalendere, hvor du selv kan gå inn i flere detaljer, finner du: her


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.