Minneord Anders Kure

Postet av Norges Orienteringsforbund den 8. Mai 2024

Arkitekten bak løypene til NM-sprint gikk bort like før mesterskapet.Anders Kure døde natt til søndag 28.april 2024. 
 
 Han ble 65 år og var en kjent og kjær orienteringsvenn for alle i B&OI Orientering, i det nordnorske o-miljøet og for Norges Orienteringsforbund som løypedesigner for kommende NM i sprintorientering i Bodø.

Anders ble bisatt 7.mai.

 

Et bilde som inneholder utendørs, klær, person, skoAutomatisk generert beskrivelse

 

Anders la ned et enormt arbeid med løypeleggingen da klubben fikk tildelt NM 2024 i sprint, og han er den som hadde lengst og mest erfaring med sprintorientering i klubben, både ved lokale sprintmesterskap, klubbmesterskap, innendørsløp, nordnorsk mesterskap og Barents Summer Games. 
 
 Vi hadde håpet på at han skulle få oppleve sprintmesterskapet i mai, men dessverre tok kreftene slutt grunnet kreften han var åpen om at han hadde gjennom de siste år. Vi føler med den nærmeste familie når Anders nå har fått fred. 
 
 Mange har minner om Anders og alt han har gjort for orienteringen. Han var en solid støtte for mange, også i arbeidslivet i skoleverket, og for dem som han rekrutterte inn i o-idretten. 
 
 Vi kommer til å huske Anders som aktiv o-løper, arkitekten bak prio/klubbmesterskapet, rekruttering og opplæring av nye o-løpere, fart-med-kart, lederoppgaver i o-gruppa og undergrupper, og for all tid han brukte til slikt frivillig arbeid og alltid utførte oppgavene han påtok seg med kvalitet. 
 
 Anders fikk NOFs rekrutteringspris for godt arbeid, og han var æresmedlem i B&OI. 
 
 Norges beste o-løpere vil oppleve sprintløypene han laget, så hans sprintløypetenking vil prege NM Sprint 2024 arrangementet. 
 
 Vi tror kreativiteten til Anders igjen vil vise seg på en underfundig måte og skape begeistring hos deltakerne. 
 
 På vegne av alle, vil vi uttrykke stor takknemlighet for Anders Kures arbeid for o-idretten.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.