Helseattest for 2024-sesongen!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 16. Apr 2024

Nå som digital løsning! 

Samtlige junior- og seniorløpere som går med ambisjoner og drømmer om å representere Norge i 2024 skal levere helseattest innen 1.mai!

De som eventuelt skal representere i SkiO-sesongen 24/25 og ikke har godkjent attest fra tidligere må levere denne innen 1.november


Praktisk gjennomføring-utøver: 
   
  Egenerklæringen: 

1: Den digitale Helseattestløsningen krever at utøver over 16 år har egen Bank ID.  For utøver under 16 år logger foresatte inn. 
 2: Utøver/foresatt går inn på følgende link: 
https://www.helseboka.app/combinedcheckin/6
  3: logger seg på med Bank ID eller Bank ID på mobil 
  4: Dersom du er logget inn som foresatt må du velg hvem du ønsker å registrere. 
5: Svar på skjemaet ved å følge instruksjonen og avslutt med å trykke på Send Egenerklæring 
  6: Du vil motta SMS med bekreftelse på mottatt egenerklæring. 

Legeundersøkelsen: 

1: Bestill time hos legen i god tid 
  2: Skriv ut infoskrivet med papirutgave av legeundersøkelsen under og ta det med til legen i tilfelle legen av en eller annen grunn ikke får sendt inn digitalt. 
  3: Legen går gjennom egenerklæringen, fyller ut og sender inn legeundersøkelsen. 
  OBS! Dersom legen ikke får sendt inn digitalt må du som utøver sende legeerklæringen (sjekk personalia!) per post til forbundets lege (Håvard Dybdahl, Julsborg 26, 7607 Levanger).
  
 Lenke til infoskrivet for leger ser du: 
her 

Praktisk gjennomføring- legen: 

Legeattesten:
 1: Legen går inn på følgende link: 
https://www.helseboka.app/combinedcheckin/6/thirdparty  
  2: Logg inn med Bank ID eller Bank ID på mobil 
  3: Fyll inn fødselsnummeret til utøveren og trykk søk 
  4: Trykk på kortet med utøveren og du vil få opp to faner 
  5: Gå inn på egenerklæringen og gå gjennom den 
  6: Gå så inn på Helseattesten og fyll ut legeerklæringen 
  7: Huk av for samtykke og send inn 
  8: Når det er gjort vil du få en bekreftelse på SMS. 

 

Generelt:

Helseattestordningen er et samarbeidsprosjekt mellom flere særforbund og Sunn Idrett. Norsk idrett setter utøvernes helse foran prestasjon, samt ønsker sunne og friske utøvere. Helseattesten skal avdekke om utøver har ernæringsmessige eller andre relevante medisinske utfordringer i forhold til om de er helsemessig skikket til å representere et eller flere av særforbundene i ordningen.  

Attesten består av to deler. Både egenerklæringsskjemaet og legeerklæringen må være utfylt, samt signert og sendt inn digitalt før innleveringsfristen.

Helseattestansvarlig i NOF gjennomgår alle helseattestene som sendes inn, uavhengig av om utøvere er tatt ut til representasjon eller ikke. 

Praktisk er det opp til utøverne selv å administrere prosessen. Utøver/foresatte er ansvarlig for at helseattesten er levert i tide, og derav kan ha godkjent attest før eventuelt uttak til landslagsrepresentasjon. 

Det er frivillig å gi fra seg helseopplysningene. Ved signering av helseattesten legges det til grunn at utøver har avgitt helseopplysningene basert på et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke. Samtykket kan til enhver tid trekkes tilbake. Helseopplysningene vil da bli slettet. Er utøver under 16 år, skal foresatte med-signere (foresatte logger inn og fyller ut sammen med utøver). 

Vurderingen:
   
  Attesten vurderes av lege i forbundet. Ved godkjent attest vil du motta en SMS på det. Om det trengs ytterligere informasjon eller attesten ikke er godkjent vil du bli kontaktet av helseattestansvarlig lege i NOF. 
   
Øvrige spørsmål: 
 Spørsmål om behandling av opplysninger, hvem som har tilgang til opplysningene, oppfølging av helseattesten samt øvrige spørsmål om helseattesten kan rettes til Lege Håvard Dybdahl: 
havard.dybdahl@icloud.com

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.