Kristiansand OK skal arrangere NM-natt 2025!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 3. Jan 2024


- Vi ønsker å skape en fin start på o-sesongen 2025, sier Jack Bjørnsen.

Karen som var hovedansvarlig for den svært vellykkede NM-uka i 2023 har knapt fått lagt bort «dugnadshanskene» fra nettopp det arrangementet før klubben fra Sørlandets hovedstad tar på seg et nytt hovedarrangement – NM-natt i 2025.

- Dette arrangementet var ledig og sammen med KOK 2-dagers kan det bli en fin start på sesongen i 2025, forklarer Bjørnsen.

Og det er hevet over enhver tvil at det er et spennende konsept Kristiansand OK kan presentere for den nasjonale sesongstarten om et drøyt år:

- NM-natt på fredagen blir etterfulgt av en sprint i Dyreparken lørdag, før vi avslutter med mellomdistanse på søndagen.

Alt dette skal ha status som Norgescup.


- Skogsdistansene skal gå i Høvåg, og det passer fint med tanke på at Sørlandsgaloppen i 2025 også skal gå der. Dermed var det allerede planlagt nytt kart der ute.


Dyreparken ble også brukt som arena for sprint under O-festivalen i Kristiansand tilbake i 2013 og det har vært både Sørlandsgalopp og Norgescup for junior i Høvåg tidligere – hvor en kan vente seg variert kystterreng.

Forrige gang Kristiansand OK arrangerte NM-natt – i 2017 – var det fellesstart, men i 2025 blir det enkeltstart:

- Med de premissene gir det også arrangementsdato – siste helgen i mars. Da kan vi arrangere under «vintertid», slik at vi får gjort unna NM-natt tidligere på kvelden enn hvis det hadde vært sommertid.

Helt konkret innebærer det arrangementsdatoene 28. – 30. mars 2025:


- Vi får bare håpe at det ikke er noe snø i terrenget da, sier Bjørnsen – med et lite glimt i øyet.

Han evner å se med smil om munnen på det snøkaos som har herjet Sørlandet de siste dagene. Men det er ingen tvil om at Kristiansand OK tar arrangementsansvaret på alvor – og de har allerede fått på plass det meste av de sentrale aktørene til arrangementet som skal «kickstarte» 2025-sesongen i Norge.


I 2024 er det ikke NM-natt, men NM-ultralang i regi av Østmarka OK da disse arrangementene alternerer hvert annet år.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.