Trener-2 kurs med gode innspill, diskusjoner og erfaringsutvekslinger

Postet av Norges Orienteringsforbund den 31. Okt 2023

Image10 kursdeltakere fikk med seg både nyttig og faglig input, erfaringsutvekslinger og gode diskusjoner underveis i helgens trener-2 kurs som var lagt til lokaliteter ved Ullevål stadion.  Herfra ble det både undervisning og praktiske økter på sprintkart og i gymsal.

Tema lørdag dreide seg om o-teknikk, metodikk og analysearbeid, godt ledet av trenerutvikler og Bækkelagstrener, Eskil Gullord. Deltakerne fikk praktisere på kart med ulike spritmomenter og øvelser i området mot Sogn.  I forkant hadde det vært en digital kurskveld med gjennomgang av verktøyer og hjemmeoppgaver med bruk av OCAD for å lage gode og avanserte o-tekniske momentøkter, Running wild som treningsverktøy i sprint-o og Livelox for analyse av o-løp. Lørdagen ble bl.a brukt til å dele og diskutere momentøkter som kursdeltakerne hadde lagd hjemme og bruk av de ulike verktøyene.    

Søndag var første del viet til treningslære og treningsplanlegging i orientering der juniorlandslagstrener , Håvard Haga, ledet seansen med nyttige innspill og delte av sine erfaringer om trening av ungdom og juniorer. Treningsprinsippene, arbeidskrav og kapasitetsanalyse ble spesielt tatt opp og ulike utfordringer hos utøvere i vekst og utvikling ble diskutert.  
Siste del søndag var satt av til Idrettsskader og skadeforebyggende trening, ledet av fysioterapeut og Konnerudløper Therese Haare. Her var det også lagt inn en praktisk økt i sal med basis øvelser for utvikling av god koordinasjon og skadeforebyggende øvelser.   


Det var en fornøyd kursgjeng som etter endt kurshelg reiste fornøyde hjem med inspirasjon og motivasjon for trenerpraksis i egen klubb.


Bli med på de neste kursene
Det var den o-spesifikke delen i trener-2 kurset som ble gjennomført i helgen. I januar starter den fellesidrettslige delen i kurset der vi samarbeider med friidrett og triatlon. Invitasjon til denne delen legges ut i begynnelsen av november og da er det åpent for nye deltakere å bli med.  

Vi oppfordrer flere til å ta trenerkurs, både trener-1 og trener-2 og få nyttig erfaringsutveksling med andre, faglig input og inspirasjon til treneroppgavene.


Det er fortsatt et par dager igjen av påmeldingsfristen for trener-1 kurs i Oslo og Bergen, se info og påmelding i Eventor/forbundsaktiviteter her: https://eventor.orientering.no/Activities?organisationId=2

  

Image


Image


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.