Nyansatt prosjektmedarbeider for para!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 13. Mar 2023


Sindre Lokheim Bolstad (25) er nyansatt prosjektmedarbeider for paraorientering hos Norges Orienteringsforbund.
 
 Karen som skal være med å utvikle forbundets satsing på paraidrett er fra Øystre Slidre i Valdres.
 
 Han gikk toppidrett fotball på Valdres Videregående skole før han startet sin idrettsutdannelse med en bachelorgrad i samfunns- og idrettsvitenskap på NTNU i Trondheim. Videre flyttet han til Oslo for å studere på Norges idrettshøgskole, hvor han først tok påbygningsår med Fysisk aktivitet og funksjonshemming (FAF), etterfulgt av en master i Idrettsvitenskap, kultur og samfunn, med fordypning i Sport Management. Under utdannelsen hadde han blant annet både praksis hos oss i Orienteringsforbundet og på Beitostølen Helsesportsenter som idrettspedagog.
 
 
 Vi har fått noen ord med «vår nye mann», slik at alle kan få mulighet til å bli litt mer kjent med ham.

 

Hva var det som motiverte deg til å søke på denne stillingen? 
- Jeg synes paraidrett er et spennende område i norsk idrett og en spennende vei for meg inn i idretten. Et område som orienteringsforbundet virker og ha satset mye på og fortsetter å prioritere høyt. I tillegg fikk jeg et veldig godt inntrykk av de ansatte under min praksisperiode.   

 

Har du noen erfaring fra orientering tidligere? 
- Jeg har aldri selv vært aktiv, foruten om introduksjon i kroppsøving på skolen. For meg er derfor min relevante erfaring at mye fysisk aktivitet og glede av å bruke naturen til trening.  Jeg er også veldig motivert for å lære mer om idretten og bidra med et nytt perspektiv, noe jeg tror kan være positivt for stillingen. Min idrettserfaring kommer fra satsning på fotball til litt ut i 20 årene, i tillegg til å både langrenn og løping aktivt gjennom hele oppveksten.  

 

Hva motiverer deg i din nye jobb?
- Det er mye som motiverer meg. Ført og fremst at jeg får muligheten til å være med å gjøre en forskjell og bidra positivt for forbundet. Det er mye spennende som skjer innen paraidrett for tiden med blant annet mer fokus og ny parastrategi. Jeg er svært motivert og takknemlig for at jeg får muligheten til å være med på utviklingen, og er motivert for å fortsette med den gode jobben forbundet gjør innen para feltet.  

 

Hva tror du Orienteringsforbundet forventer av deg?
- Jeg tror forbundet forventer at jeg skal gjøre en god jobb gjennom å både skape nye muligheter og tilbud, men fortsatt følge opp og videreutvikle det vi allerede har. At de som har lyst til å drive med orientering, enten i konkurranse eller før gøy, skal ha muligheter uavhengig forutsetninger. Så blir det også sentralt å jobbe med å gjøre tilbudene attraktive for å rekruttere flere i målgruppene.   

 

Hvor ser du for deg at paraorientering står om fem år?
- Det er et veldig stort spørsmål, men kort fortalt så håper jeg vi har flere integrerte paramiljøer i klubbene våre, for da har vi klart å treffe enda flere. Orientering har et unikt potensial ved å kunne tilby både mosjonsaktivitet og konkurranseaktivitet ute i naturen for alle mennesker, i alle aldre og uavhengig av forutsetninger. Potensialet er derfor veldig stort, så jeg håper paraorientering er enda mer attraktivt og synlig om fem år. Den nærmeste tiden skal vi jobbe mye inn mot synshemmede, noe som blir veldig spennende. 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.