Løten OL og Hamar OK er tildelt Veteranmesterskapet i 2027!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 19. Jun 2024

«Vi skal bruke vårt fineste terreng!»- Vi arrangerer pinseløp hvert år, og har en pinseløpsorganisasjon hvor jeg er leder. Da vi i denne organisasjonen så litt fremover i kalenderen for de kommende årene, oppdaget vi at i 2027 er 17. mai i Pinsen. Dermed er det håpløst med Pinseløp i 2027. 
 
- Da så vi om det var noen muligheter for å arrangere noe på høsten i stedet. Vi endte på at et Veteranmesterskap er noe vi kan klare, forteller Sigurd Dæhli om historien bak at det blir Løten OL og Hamar OK går sammen om å arrangere Veteranmesterskapet i 2027.
 
Han legger til at det også passer bra sammen med at Løten OL er 50 år i 2027, noe som da markeres gjennom 3-dager på høsten 2027:
 
- I størrelse blir det omtrent som et Pinseløp, altså et 3-dagers arrangement, fortsetter Dæhli.


Og den gamle storløperen er klar på hvor dette kommer til å finne sted:


- Det er Budor-området som gjelder, slår han fast.
 
Dette er lengst nord i Løten-bygda:

- Der har vi de fineste terrengene, med ren og fin skogsbunn som er veldig bra løpbar. Det passer veteraner best.
 
- Vi har ikke bestemt helt om det blir helt oppe på Budor, eller om det blir på skistadion, men det blir i hvert fall i de områdene.


Områder Dæhli både kjenner og nå altså ønsker å vise frem for resten av veteranene i o-Norge:

- Jeg er – som sagt – både leder i arrangementsorganisasjonen, samtidig som jeg er kartleder i klubben, og da må en være litt i forkant. Så jeg har sett for meg så vel områder som løpstraseer allerede.
 
Hva kan deltakerne vente seg?

- Terrenget er veldig «veteranvennlig», med ren og fin bunn, samtidig som det er variert med elevområder som skaper ravinedaler, furuskog og slakere skrålier, samt lettløpte fine myrer, svarer Dæhli reklamerende.


Og for de med veteranalder som frykter «knallhard» asfalt på sprinten, har Dæhli beroligende ord:
 
- Om det blir en sprint i hytteområder eller i skiløypene ved stadion, har vi ikke bestemt. Men asfalt er ikke noe for veteraner, de like gjerne skogsprint og da skal vi tilby det.


Og om det er «underårige» løpere som fristes av Budor-terrenget, fins det råd:


- Vi kommer til å gjøre som under de siste årenes Veteranmesterskap, å tilby klasser også for de yngre. Alle skal få et løpstilbud alle tre dager.


- Med mange og gode overnattingstilbud i Budor-området har vi plass til alle nære arena. Det blir kompakt og fint.
 
Dæhli selv har det også fint med at han – som gjerne vinner sin klasse under Veteranmesterskapet – må stå på sidelinja – som arrangør i 2027:


- Jeg står gjerne over et år ved å arrangere, for å betale tilbake for alle de fine deltakelsene jeg har hatt opp gjennom årene i Veteranmesterskapet. Det er bare rett og rimelig at jeg kan være med å by på et arrangement også for de andre.

 

Dette blir altså 3. – 5. september 2027 i regi av Løten OL og Hamar OK.

 

Før den tid blir det følgende arrangører av Veteranmesterskapet:

 

2024: Sarpsborg OL/Trøsken
2025: Notodden OL
2026: Tyrving IL
2027: Løten OL/Hamar OKKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.