NTNUI var best av de norske lagene på 10mila, gjenskaper de suksessen under Jukola?

Postet av Norges Orienteringsforbund den 14. Jun 2024

«Vi har høye ambisjoner!»


Over: NTNUI kunne smile for 4. plass på 10mila, hvor de også var best av de norske lagene. Blir de beste norske lag også under Jukola i helgen?


- Vi har høye mål, som vanlig, sier Eirik Langedal Breivik.
 
NTNUI-løperen ser frem mot – og prater om – det som venter under Jukola til helgen:
 
- Under 10mila fikk vi et bra resultat, selv om ikke alt gikk etter planen gjennom natten, fortsetter han.
 
10mila endte med 4. plass for fjorårsvinnerne NTNUI, og det legger lista for helgens storstafett i Finland for studentene fra Trondheim:


- Jukola er tøffere enn 10mila, men likevel har vi høye ambisjoner. Målet er i hvert fall topp 6, kanskje topp 3.
 
Da løfter de seg i tilfelle fra 8. plassen i fjor. 
 
 - I fjor hadde vi noen etapper som ble litt tøffe, og det lærte vi en del av. Vi blir bedre og bedre – med mer erfaring år for år.


Må dere være blant de 3 beste for å være fornøyde med stafetten?

- Nei, om prestasjonene underveis er bra, kan vi være fornøyde selv om vi ikke er topp3. Men topp3 hadde vært virkelig bra.


Det var Tyrving som var nærmest topp 3 av de norske lagene under Jukola i fjor da de løp inn til 6. plass. De var også nummer 6 på 10mila i vår:


- Vi ønsker å bygge videre på det vi fikk til på 10mila, sier Tyrvings trener Kenneth Buch – og fortsetter: 
 
- 10mila var en solid stafett hele veien for vår del, hvor vi lyktes med det vi ønsket. Med full klaff hadde vi vært topp 4 der. Vi ser i hvert fall at topp 4 er innenfor rekkevidde.


- Nå under Jukola vet vi at vi mangler vår beste løper, Matthias Kyburz. Det betyr at vi må levere Wojciech (Kowalski) ut på sisteetappe i en best mulig posisjon. 


Tradisjonelt har Tyrving prestert meget bra på Jukola, og gjerne vært best av de norske lagene, noe som gir ambisjoner også i fortsettelsen:
 
- Vårt mål på sikt er å pynte på klubbrekorden i Jukola, som er 2. plass. Vi vet at det ikke går i år, men om vi får en plassering som i fjor, da vi ble nummer 6, skal vi være veldig godt fornøyde.


- Med prestasjoner som på 10mila, er noe slikt mulig. Samtidig håper og tror jeg at vi skal kunne være beste norske lag.
 

For Halden SK – som var nummer 10 under 10mila i vår – gjør forfall og problemer at en ikke spenner ambisjonsbuen i den grad som hadde vært naturlig for klubben fra grensebyen:


- Vi har slitt litt med problemer for våre beste løpere i det siste. Dermed er laget vårt ikke så bra som det kunne vært, sier Raul Ferra – som er trener i Halden SK.


- Men det gir samtidig også en mulighet for våre yngre og litt mindre erfarne løpere til å løpe på førstelaget, fortsetter han. 
 
- Når det gjelder resultat sikter vi dermed ikke så høyt som hadde vært naturlig. Men håper på en stabil stafett, og en topp 10 plassering vil være veldig bra for oss i år.


Helt konkret er det slik at fjorårets vinner av Kongepokalen, Magne Dæhli, ikke løper for Halden SK under Jukola på grunn av gjenstridige sykdomsproblemer den siste tiden. I tillegg franske Guilhem Elias slitt med skade den siste tiden.


Forfall preger også Nydalens SK – som var 14. lag under Jukola i fjor:


- Vi er et erfarent lag med mange gode løpere. Men dessverre har vi forfall fra noen sentrale løpere som Anders Nordberg og Bojan Blumenstein. De skulle vi gjerne hatt på laget, sier Nydalens trener, Rasmus Rørholt Theisen. 


- Dermed kan det bli tøft å gjøre det like bra som i fjor, men ikke umulig.
 
- Etter en mindre vellykket 10mila for vår del, er målet under Jukola å slå tilbake. Vårt utgangspunkt er å løpe gode stafettetapper, så får vi se til slutt hva resultatet blir.
 
 
Hva resultatet blir både for Nydalens SK og alle de andre lagene får vi vite tidlig søndag morgen, men før den tid er det mye spennende stafettorientering å følge gjennom natten.
 
 
Herrestafetten (Jukola) har start lørdag kveld klokken 23:00 (finsk tid), og det er beregnet målgang for vinnerlaget søndag morgen klokken 06:39.


For å følge med på stafetten best mulig anbefales web-TV sending gjennom Det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF) det koster 25 euro.
 
Den finner du: her


Ellers kan du følge stafetten via liveresultater underveis du finner dette: her

 

Påmeldte lag og lagoppstillinger ser du: her

 

 

For å følge stafetten gjennom døgnet anbefales web-TV sending for 25 euro.
 
Den finner du: her

 

Liveresultater underveis finner du: her

 

Påmeldte lag og lagoppstillinger ser du: her

 

 

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.