Norges VM-lag: 9 norske utøvere løper for VM-medaljer i Skottland!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 5. Jun 2024

«Vi ønsker å fortsette utviklingen på sprint!»


Over: Eirik Langedal Breivik har vært i meget god form denne sesongen, og blir belønnet med en plass på det norske VM-laget.


Etter de første rundene av årets verdenscup, med sprinter i Sveits og Italia, er det norske aget til VM i Skottland i midten av juli klart.


 - Det var krevende å få tatt ut løperne til den individuelle sprinten på herresiden, hvor det var mange jevne utøvere som kjempet om den siste plassen, men ellers «falt» uttaket på plass etter verdenscuprundene, kommenterer landslagssjef Janne Salmi.


En verdenscup hvor seier til Kasper Fosser og pallplass til Ane Dyrkorn var topprestasjonene, sammen med en rekke topp 6 resultater fra de andre løperne – som nå er en del av VM-laget.


- Målsetningen til laget er først og fremst å fortsette den fine utviklingen på sprint som vi har hatt siden i fjor. Vi er på rett vei, men det kreves veldig god trening, forberedelser og – ikke minst – prestasjoner for å ta VM-medaljer, sier landslagssjefen.
 
 Under forrige VM-sprint, i Danmark for 2 år tilbake, ble det 2 medaljer på det norske laget.
 
 I laget som skal følge opp disse prestasjonene er det i år 3 debutanter; Pia Young Vik, Jørgen Baklid og Elias Jonsson.

 

Hjemmesiden til mesterskapet

 

 

Program:
 Fredag 12. juli: sprint kvalifisering og sprint finale
 Søndag 14. juli: sprintstafett
 Tirsdag 16. juli: knockoutsprint

Et bilde som inneholder skjermbilde, tekst, ParallellAutomatisk generert beskrivelse

 

Ingeborg Rygg Eikeland som har hatt en fin vårsesong på sprintdistansene, har dessverre pådratt seg en skade som gjør henne uaktuell for det norske laget til årets VM.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.