Tyrving vant 15-stafetten - etter 36 års ventetid!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 1. Jun 2024

Ledet fra start til mål da de tok klubbens 3. seier.


Over: Håkon Jarvis Drage løper Tyrving inn til seier (foto: Erik Borg)

Under: Tyrvings vinnerlag (foto: Erik Borg)

 


 

Tyrving ledet 15-stafetten fra start til mål, og tok klubbens tredje seier. Men ventetiden har vært lang, så lang at flere av løperne på vinnerlaget ikke visste at Tyrving hadde to seiere i stafetten fra før! 

Det var ikke helt "Stora Tuna i Tiomila-nivå", Borlänge-klubben vant årets Tiomila seksti år etter forrige seier, men det var heller ikke så langt unna. Tyrvings seiere kom i 1987 og 1988, på den andre og tredje utgaven av det mange liker å kalle Norges viktigste klubbstafett. For 15-stafetten har etapper for alle, fra ungdom til superveteran, fra C-løper til landslagsløper, her må HELE klubben i aksjon!

 

Ettersom junioreliten i Norge er i Trondheim for VM-uttaksløp denne helgen hadde mange klubber mistet viktige løpere. Dermed var stafetten helt åpen på forhånd, og flere klubber følte nok at dette kunne bli deres år. 24 lag stilte 15-mannslag - de fleste fra Akershus og Oslo, men det var gledelig å se mange med lengre reisevei, som Skien, Vang og Ringerike.

Tyrving har vært blant de beste i flere sesonger nå, men aldri nådd helt opp. I år var de aldri truet og vant med over ni minutter.

Tyrving var en av klubbene som virkelig mønstret til årets stafett. De stilte tre lag, og andrelaget sikret femteplass og dermed også den gjeve prisen som beste andrelag i stafetten.

Fjorårsvinner Halden 1 tok andreplass i stafetten, mens Nydalen 1 ble nummer tre. Vi må også nevne Koll, som alltid stiller mange lag. Førstelaget satte klubbrekord med fjerdeplass, og det var totalt 97 løpere fra klubben i aksjon på lørdag. 

Over halvparten av dem deltok i Råtasskonkurransen, lagkonkurransen med Norges kuleste fellesstart, der løperne har en time på seg til å samle flest mulig poeng gjennom å finne poster, løse oppgaver og fange Østmarkaulven. Rundt 200 barn opp til 12 år deltok i årets konkurranse. I år var det et lag med løpere fra Ås-NMBU og Larvik som kapret flest poeng.

Samtidig med 15-stafetten gikk også 15-kvartetten, fire etappers stafett for klubber som ikke klarer å stille 15 løpere. Her ble det meget populær seier til Årvoll IL - et klubbnavn med god klang, men som det er en stund siden vi har sett i o-sammenheng.

 

Under: Starten går i råtasskonkurransen (foto: Martin Aasen Wright)

 Under: Tre av fire på Årvolls vinnerlag i 15-kvartetten (foto: Anette Wigaard)

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.