NTNUI med 4. plass i herreklassen på 10mila!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 5. Mai 2024

«Jeg hadde aldri trodd vi skulle lykkes så bra!»

Over: NTNUI laget som ble nummer 4 på årets 10mila.

Under: Isak Jonsson på vei inn til veksling som førstemann etter 2. etappe.

- Vi er veldig fornøyde med 4. plass, sa Eirik Langedal Breivik etter å ha løp ankeretappen for NTNUI på årets 10mila i svenske Nynäshamn.

Karen som skapte luken på åttende etappe da studentene fra Trondheim gikk helt til topps under fjorårets 10mila i Skellefteå var i år altså ankermann i en stafett som endte med 4. plass i det nye formatet for 10mila.

- Jeg hadde ikke trodd at vi kunne komme såpass høyt opp som 4. plass, i mitt hode var en 5. – 7. plass mer realistisk, fortsatte Langedal Breivik.

Før han gikk for å slappe av i går kveld fikk han se de tre gutta på etappene i dagslys lørdag ettermiddag/kveld levere til toppkarakter. Sigurd Paulsen Vie, Isak Jonsson og Nils Tveite sørget for ledelse til de grønn-gul-svarte da det var opphold i stafetten.

Dermed var Sander Arntzen først ut på jaktstarten på den legendariske «långa natten»:

- Vi var med fremme og preget stafetten hele natten, med unntak av en liten nedtur på 8. etappe – hvor vi også henter oss bra inn etter hvert – var det solid hele veien.

Selv var Langedal Breivik mer en solid da han løp laget opp fra 7. til 4. plass på den siste etappen:

- Jeg skjønte at jeg måtte benytte mulighetene der det var krevende orientering og litt gaflet, for å unngå å måtte spurte mot de andre – kjappe gutta.

Distinkt orientering i krevende terreng ga Langedal Breivik både luke og margin til løpere som Olli Ojanajo og Matthias Kyburz. Dermed vant også NTNUI kampen om å bli beste norske lag i herreklassen i årets utgave av 10mila.

På NTNUI-laget løp Sigurd Paulsen Vie, Isak Jonsson, Nils Tveite, Sander Arntzen, Erling Hjermstad, Vegard Gulbrandsen, Anders Vestøl, Mats Eidsmo, Oskar Edvardsson og Eirik Langedal Breivik.

Nevnte Kyburz og hans klubb Tyrving IL var nest best av de norske lagene på 6. plass i stafetten hvor Stura Tuna fra Borlänge i Sverige vant i herreklassen for første gang siden 1964.

Det gjorde de foran OK Linné – som vant for to år tilbake - og IFK Göteborg.

De to nordmennene Oskar Spets Storhov og Kornelius Kriszat-Løvfald løp på OK Linnés lag som ble nummer 2.

Det var også fire norske løpere på IFK Göteborgs lag som ble nummer 3; Håvard Sandstad Eidsmo, Vegard Kittilsen, Kasper Fosser og Elias Jonsson.

Halden SK ble nummer 10 og Nydalens SK ble nummer 24 i årets 10mila for herrer.

Damenes 10mila har jaktstart på de fire avsluttende etappene fra klokken 07:00 søndag morgen.

Her er NTNUI nummer 2 etter nattetappene, bare sekunder bak fjorårsvinner IFK Göteborg.