Nesten perfekt løpsvær under Vestfold Vårcup!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 25. Apr 2024

Veldre var stedet for årets 3. cupløp.Over: Elin Bjerva på vei mot mål.


Vårcupen på tirsdag gikk ganske så bra! Om det ikke kom sol, var det nesten perfekt løpsvær med rundt 8–9 varmegrader, oppholdsvær og lite vind. Løpet var det tredje i årets Vestfold Vårcup. Terrenget var skole- og boligområdet Veldre der Larvik også arrangerte Sørlandsgaloppen i juli 2017.

 

 

Det var 185 løpere som kom til start på tirsdag ettermiddag/kveld; med de som var påmeldt og ikke kunne møte, var det nærmere 200 deltakere. Det er ikke langt unna vårcuprekord. Til sammenlikning deltok lang færre i Bergensområdet den samme dagen, Ivar ...

 

Larvik Orienteringsklubb (LOK) hadde seks ulike løyper på programmet, og selvsagt mange flere klasser. Som vanlig var det klasser for «alle». Jeg synes at vi fikk interessante og varierte løyper, og tidvis krevende veivalgsstrekk for flere poster. I vårcupen skal bestetiden i sprintløp ligge på rundt 15 minutter i de ulike løypene. Mens det normalt i sprintorientering skal vinnertiden være mellom 12 og 15 minutter.

 

Det var lesbare kart og ingen bingoorientering på tirsdag, og lite trafikk i løypene. Det er viktig! Arrangøren fikk det imidlertid krevende rundt arena med tanke på trafikk og parkering da skolen samtidig skulle ha informasjons- og foreldremøter for flere hundre personer. Men det gikk bra takket være god planlegging.

 

Unggutten Mathias Gløersen imponerte i den lengste løypen og herrenes seniorklasse (H17) og kom under det "magiske" kvarteret. Vinnertiden ble 14.50 minutter i den krevende løypa som målte rundt 2,5 km i luftlinje og hadde 13 poster. 

 

Elin Bjerva (D17), superveteran, løp minst like sterkt i damenes seniorklasse. Elin fra Larvik går som ei klokke, og "knuste" de raske og løpssterke ungjentene fra Sandefjord ... Mens tønsbergløperen Gløersen vant H17 med nesten to og et halvt minutt foran den dyktige junioren Magnus Sigurdsson fra Stokke. Med en løpstid på kun 18 minutter, var Knut Ivar Johansen fra Sandefjord best av veteranene i den lengste løypen. I H50 var han et snaut minutt foran klubbkamerat Trond Gjelstad. 

 

Raskest i den nest lengste løypen var Lars Fremstad (H60) fra Larvik. Han knep seieren med tre små sekunder foran OTOs habile løper Frode Robertsen. Sistnevnte ledet mesteparten av løpet.

 

Den største klassen var H70 med hele 18 startende løpere. Habile Øivind Fadum fra Sande Sportsklubb var raskest i den 2,1 kilometer lange løypen som hadde 12 poster.

 

Larvik kunne for øvrig friste med en kiosk på den fine arenaen, og salg av kaffe, vafler, kaker med mere.

 

De tidligere "juniorsjernene" Ole Petter Aasrum og Terje Ludvigsen (norgesmester junior i 1971) tok seg av startene, mens rutinerte Arne Dirdal hadde ansvaret for tidtaking (EKT) og resultatservice.

 

Løypene ble konstruert og satt ut av Per Olav (PO) Gulbrandsen og Jørgen Frøyd.

 

 Løyper fra tirsdag ser du nedenfor:


L1_vårcup_23042024.pdf


L3_vårcup_23042024.pdf


Flere bilder fra tirsdagens løp ser du nedenfor:Ana Nes fra Larvik OK i mål.Diderik Rønning Bøe mot mål.Øivind Fadum fra Sande.Tommel opp fra Thomas Blix etter vel blåst.Stian Eilevstjønn fra Stokke.Hans Stordal fra OTO. Harald Omland på start.Bjørn Helge Ceeberg på siste post.Kay Jørgensen fra POL.
Mathias Sundby er ivrig deltaker på de fleste o-løp i Telemark-Vestfold o-krets.Nybegynner i mål.Roger Lysnes på sistepost.Anne Kari Hammer i farta.Klar for spurt!Jenter fra Sandefjord etter løpet.Robertsen sjetter at stemplingen på sistepost er godkjent.Tom Kristensen ser slutten på sitt løp.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.