Landslagssamling Østfold: «Gleder meg til en uke med mye god trening!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 15. Apr 2024

Fin kombinasjon av skogs- og sprintøkter venter i bart terreng for landslaget kommende uke. Over: Eirik Langedal Breivik på vei mot andreplass på gårsdagens langdistanse under Halden o-meeting.

 
- Jeg ser frem til en uke med bra trening i litt mer bart terreng enn hva det er i Trondheim for øyeblikket, sier Eirik Langedal Breivik når han løfter blikket mot det som venter den kommende uken.
 
NTNUI-løperen som bare var noen små sekunder unna seier på langdistansen under Halden o-meeting i går, dro nesten umiddelbart videre til samling i Fredrikstad – hvor han igjen tok på seg «arbeidshanskene» - eller treningstøyet for å være helt korrekt – for dagens andre økt.


Postplukk i terrenget «Byens marker» like utenfor Fredrikstad var på menyen for de av samlingsdeltakerne som «orket» en ny økt på kart.
 
Ellers var det noen av de til sammen 45 løperne som deltar under den åpne samlingen denne uken som nøyde seg med en rolig løpetur på asfalt i det fine vårværet.
 
Det er å håpe at det blir både mer av fint vårvær og gode treningsøkter dagene fremover.
 
Programmet viser en fin kombinasjon av skogsøkter i detaljrikt Østfoldterreng og sprintøkter på kart i stor målestokk.


Langedal Breivik gleder seg:


- Jeg som nå er i turnustjeneste som fysioterapeut får virkelig oppleve samlingslivet – og hvor deilig det er – når jeg kan ta helt fri og ha fullt fokus på trening og analyser – uten noe annet å tenke på.


Etter seier på sprinten – delt med Håvar Sandstad Eidsmo og andreplass på søndagens langdistanse, kan en spørre seg hvor den fotrappe NTNUI-løperen legger mest fokus på en samling ved inngangen til en ny sesong:


- For meg blir sprint hovedfokus denne uken, slår han fast – og fortsetter:
 
 
- Men jeg supplerer med skogsøkter for å få den mengden jeg ønsker på treningen denne uken.


 - Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å løpe alle skogsøktene, uansett blir det for å fylle på. Men på sprintøktene skal jeg være skikkelig på!

 

Det er nok ikke bare Langedal Breivik som er på – spesielt når det handler om hardøkter – den kommende uken. O-løpere ved sesongstart er som våryre kyr på sommerbeite – vanskelig å holde tilbake, så gjelder det å ha med seg hodet – slik at en også henger med teknisk.


Under denne samlingen er gjelder det frem til fredag formiddag – og det er – som nevnt – til sammen 45 stykker som deltar på noen av øktene gjennom uken.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.