Orienteringsopplevelsene i Østfold fortsetter med Smaaleneneløpet og Lørdagskjappen!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 13. Apr 2024

Nytegnet kart og jomfruelig terreng venter på Skimtefjell!


Alle bilder fra terrenget som venter i Østfold om en uke. Foto: Håkon Gjerde
Etter Halden o-meeting inneværende helg, venter Smaaleneneløpet og Lørdagskjappen om en liten uke – også i Østfold.

- Smaaleneneløpet i år går i et jomfruelig terreng i et område som heter Skimtefjell og er et populært turområde i Spydeberg, sier løpsleder Sigmund Vister.
 
 Kartet over området er nytegnet av Håkon Gjerde. 
 
 
 - Han er også løypelegger og har lagt ned en formidabel innsats for å tilby et flott sportslig opplegg. Han bruker gjerne å by på noen veivalgsutfordringer, så det er bare å skjerpe blikket.

Arena for konkurransen er ved Spydeberg IL sin skistadion nord for Spydeberg sentrum. Her er det gode fasiliteter som gjør det enklere for arrangøren og mer komfortabelt for deltakerne. 

- Når langrennsløperne nå pakker bort skiene, rykker o-løperne inn. Det var en stund vi trodde vi måtte gjøre om løpet til ski-o. Senest sist fredag kom det 10 centimeter snø i området. Men nå er det knallfint i terrenget. Vi håper på bra deltakelse og skal gjøre vårt for at alle skal få en fin opplevelse i Spydeberg-skogene i Indre Østfold kommune. 
 
 Til slutt en liten oppfordring fra løpslederen under løpet søndag 21. april:


 - Jeg ber deltakerne lese informasjonen om parkeringsopplegget. Parkering skjer langs fylkesveien og det er lagt opp til enveiskjøring. Hvis alle følger våre anvisninger, vil dette flyte bra. 


 Det er også verdt å merke seg at Lørdagskjappen går dagen før Smaaleneneløpet!
 
Påmeldingsfristen til sistnevnte er søndag 14. april ved midnatt, mens Lørdagkjappen har påmeldingsfrist mandag 15. april ved midnatt!

Mer informasjon og påmelding til lørdagens løp: her

 

Mer informasjon og påmelding til søndagens løp: her

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.