Landslagssamling i Ungarn: «Veldig god samling med bra trøkk!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 9. Apr 2024

Mange norske løpere med mye god trening i EM-relevant terreng.Over og under: Jonas Fenne Ingierd i aksjon.

Image- Det har vært en veldig bra samling, sier Jonas Fenne Ingierd.


Unggutten fra Bækkelagets SK bruker dette ordvalget når han ser tilbake på en uke med samling – sammen med en solid dose andre norske junior- og seniorlandslagsløpere i Ungarn. Premievinnerne under O-idol i fjor høst var også med på denne uken med trening i landet hvor EM finner sted i august.


- Kvaliteten på treningene har vært god, mange fine folk på samling og bra totalopplegg, fortsetter Jonas i sin omtale av samlingen.


En samling hvor juniorlandslagsløperen fikk med seg noen nye erfaringer:


- Jeg har ikke løpt i den type «standard» kontinentalt terreng tidligere. Det var helt nytt for meg, så jeg brukte litt tid på terrengtilvenning.

- Men etter hvert fant jeg ut av det, og jeg synes jeg løste det bra under konkurransene siste helgen. Da var den tekniske gjennomføringen god, selv om kroppen ikke var all verden.

(se karteksempler av terrenget i bunnen red. anm.)  


Hva er det som gjør at kroppen ikke føles så bra?

- Det er nok bare det at jeg har «banket» beina ganske bra under samlingen. Med mye kupering og bratte motbakker, ble det gjerne mer enn 400 høydemeter på hver økt, og da får beina kjørt seg, forklarer juniorlandslagsmannen.


Med noen bein som var tunge fokuserte altså Jonas hovedsakelig på det tekniske under de nevnte konkurransene, men det var flere av de andre norske løperne som var på samling med tanke på seinsommerens EM som viste seg fram. Helt konkret kan nevnes Andrine Benjaminsen, Isak Jonsson, Pia Young Vik og Kasper Fosser – som samtlige løp inn til topplasseringer og nyvunnet selvtillit i fullverdig konkurranse i løpet av dagene i Ungarn.  

For de nevnte løperne er EM et av sesongens hovedmål, og dermed var samling i relevant terreng et godt valg og fornuftig prioritering, men for Jonas – som har junior-VM i Tsjekkia som sesongens hovedmål – er ikke Ungarn like naturlig for en samling i starten av april:


- Jeg har vært mye ute og reist i det siste. Seinest i vinterferien var jeg i Spania og Slovenia. Derfor tenkte jeg at det var greit å dra til Ungarn nå, forklarer han selv – og fortsetter:

- Samtidig er ikke vegetasjonen i Tsjekkia på denne tiden av året slik at det blir veldig junior-VM relevant å dra dit på samling.


I tillegg skal en heller ikke legge skjul på at det er både motiverende og lærerikt å være på samling med seniorlandslagsløpere med EM-ambisjoner:


- Løperne på Next Generation-gruppen - og de andre seniorene som var på samling – gjorde at det ble bra trøkk på treningene.

- Det er moro med såpass mange gode løpere – både juniorer og seniorer - på samling.


Ved inngangen til konkurransesesongen, er det kort tid til det venter mer moro for Jonas og resten av samlingsdeltakerne:

- Planen for meg nå fremover er å få trent noen gode uker hjemme, men jeg kommer til å løpe både sprint, mellomdistanse og langdistanse under Halden o-meeting til helgen - noe jeg gleder meg til.

Når får vi se deg i skikkelig vårform?

- NM-sprint i Bodø er det neste målet, men jeg har ikke trent så mye spesifikt frem mot det ennå, kommer det kjapt fra unggutten som fikk med seg 2 gull fra tilsvarende konkurransehelg i fjor – før han legger til:


- Jeg ser frem til både NM-sprint og uttaksløpene i Trondheim litt seinere på våren.


Under helgens nevnte konkurranser i Halden er det uttaksløp for seniorene med 3 000 meter og sprint på fredag.Se utsnitt fra løypene under helgens konkurranser nedenfor:

Image


Image

Se hele løypen fra langdistansen: her
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.