Juniorsamling i Slovenia: «Gode økter i krevende og morsomme terreng!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 3. Mar 2024

Godt utbytte for mer enn 100 norske juniorer på vintersamling.

Over: Mathea Gløersen og resten av juniorene hadde en vellykket samling i Slovenia.


- Vi har hatt gode økter i veldig krevende og morsomme terreng. Det har også vært ganske varierte terreng også, sier Mathea Gløersen.

Juniorlandslagsløperen prater om samlingen i Slovenia som akkurat er avsluttet.


En uke med o-teknisk trening i krevende terreng hvor hun etter hvert fant den gode følelsen i orienteringen:

- Det har gått ganske bra teknisk, men det ble også noe bom. Under samlingen var det nok flere som bommet litt.


Men med en vintersamling med klubben i Spania under beltet fra tidligere, var Mathea gjerne steget foran en del av de andre hva gjelder treninger på kart:

- Jeg kom litt inn i orienteringen i Spania, sier hun selv – og fortsetter:


- Tidlig på sesongen kan det være krevende å få flyten når en løper fort, men for meg fungerte det bra på denne samlingen.


- Og nå har jeg to gode vintersamlinger bak meg.
 
Under Slovenia-samlingen - som akkurat er avsluttet – var i selskap med tresifret antall andre juniorer, uten at juniorlandslagsløperen synes det gjør at det blir folksomt på øktene i skogen og går ut over det o-tekniske utbyttet:

- Jeg synes bare det er kjempebra at det er mange på samling. Når det er en samling med så bra opplegg som det har vært i Slovenia, er det bare fint at mange som mulig kan få være med på det.


Med junior-VM i Tsjekkia til sommeren, ville du ikke ønsket ¨å være på samling der i stedet?

- Jeg har vurdert å dra på samling til Tsjekkia og jeg vet at det er mange som skal dit i påsken, men for min del blir det såpass mange andre samlinger at det ikke blir Tsjekkia for min del før sommeren.

- I tillegg er en del av de terrengene vi har trent i under denne samlingen ganske relevante for det som venter under junior-VM.


For Mathea er det ikke lenge å vente før det blir ny samling, om en liten måned venter Ungarn sammen med seniorene på Next Generation- gruppen:

- Det blir artig å være på samling med dem. Der er mange sterke o-løpere, og det blir gøy å se om jeg kan være på nivå med dem i hvert fall på noen økter.


Mathea prater heller i prestasjon enn i ord, og kjenner vi henne rett blir det nok tøft både for de unge seniorene på Next Generation-gruppen - under den nevnte samlingen - og hennes konkurrenter, når vi kommer til sesongen, å holde henne bak seg.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.