Ski-o NM-mellomdistanse: «Satser på fine vinterforhold!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 16. Feb 2024

Klart for kamp om NM-medaljer i Tromsø.Over og under: Fine forhold venter i Tromsø. Alle foto: JIH


Image

- Vi har vært ute og kjørt en del med skuter, og det ser bra ut, sier Jonny Hansen.


Han er løypelegger og løypekjører før helgens ski-o NM-mellomdistanse i Tromsø, og i ordvalget «vi» ligger i tillegg til han selv også løypekjørerkollega Geir Moholdt.


- Det har egentlig vært bra forhold helt siden vi startet med å kjøre. Fint vintervær, minus 8 grader og sol. Men så blåste det litt noen dager, likevel var det ikke så ille som vi hadde fryktet da vi var tilbake og kjørte på torsdag, fortsetter Hansen.

Samtidig legger han til at det er meldt noe snøfall i dag, uten at det fører til noen bekymringsrynke i pannen til den rutinerte ski-o arrangøren:

- Det skal ikke komme så mye snø, så det blir nok fine vinterforhold. Men i åpent fjellterreng – som vi har – er det selvfølgelig alltid risiko for at vinden skal blåse igjen sporene.


Gjenblåste spor håper nok alle deltakerne å unngå når det handler om NM-medaljer over mellomdistanse på lørdag fra arena ved Skittenelv skole, og de som har ambisjoner om å klatre opp på pallen bør ha både sterke bein, stort oksygenopptak og gode ferdigheter på skiene:

- Det er ganske stor andel smalspor, fra 80 – 85 prosent, samtidig som det er stor høydeforskjell i løpsområdet.

- Dermed må en både opp og ned underveis i løypen, med noe mer stigning enn normalt. Men det er ikke på noen måte hardt, så det er ikke farlig om en skulle havne «nedpå» - med fall.

I herreklassen må en kunne si at det er «favorittfall» allerede før start da Jørgen Baklid – som var VM-kongen – ikke er å finne på startlisten.

- For oss er ikke den noen «case». Han har sikkert gjort sine prioriteringer i forhold til sesongopplegget og hva som er best. Men vi har en annen verdensmester til start – med Anna Ulvensøen, så det blir bra.


Et spørsmål når en ser på startlisten er hvor bra en kar som Aleksander Os kan være når han bytter ut børse på ryggen – fra skiskyting, med kartstativ på magen – i skiorientering:

- Han overrasket meg på et nærløp i ski-o i fjor, så det kan bli spennende.

Likevel er det nok i det norske VM-laget vi finner favorittene foran til NM-gullet i morgen:

- Anna Ulvensøen har gjort en veldig god sesong, og må være favoritt, kommer det kjapt fra løypeleggeren – som også drister seg på et tips for herreklassen:

- Bjørnar Kvåle vant sist det var ski-o i Tromsdalen, så kanskje han liker seg her oppe og gjentar den triumfen i helgen.


Da Kvåle vant sist i Tromsdalen var det NM-sprint, nå handler det – som nevnt – om NM-mellomdistanse på lørdag, før det er sprint i O-sport Norgescup på søndag.


Aktuelle linker for de to arrangementene ser du nedenfor:


Lørdag:

Startliste

GPS link NM mellom D 17


GPS link NM mellom D 17


Søndag:

StartlisteImageImage


Image
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.