Ski-o NM på Lygna: «Solide langdistanseløyper!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 2. Feb 2024

Mange deltakere, gode forhold og reale utfordringer venter til helga!- Vi ligger bra an. Det er godt med snø, sier Hans Jørgen Kvåle.

 

Han er løpsleder for ski-o NM-langdistanse og stafett på Lygna de kommende dagene:


 - Det er spådd noen varmegrader, men vi satser på at sporene står seg bra og at det blir fine forhold.


 
 Godt å høre for løperne som skal ut i reale langdistanseløyper:

 

- Det blir solide løyper, med en del stigning. Hvor en også kommer inn i terreng som ikke er brukt til skiorientering tidligere.


 Asbjørn Kvåle er løypelegger for den individuelle konkurransen, mens Erlend Slokvik har løypeleggeransvaret for søndagens stafetter.


 Begge dager gjelder det å ha kontroll på løypenettet:
 
 - En må være på hugget hele veien når det er såpass mange kryss. Samtidig er det også en del veivalg. Dermed gjelder det å ha o-teknikken på plass, mens en også leser på høydekurvene, avslører løpslederen.

 

Med VM-resultatene fra forrige uke friskt i minne – med Jørgen Baklid og Anna Ulvensøen som de store norske forgrunnfigurene – er det ingen avsløring å lansere dem som favoritter på lørdag: 

- Det er noen som har gode resultater å vise til i det siste, er ordvalget til Kvåle – og fortsetter:

 

- Så får vi se om de fortsatt er i form, eller om det er andre som presterer bedre denne helgen. Generelt var det mange norske som gikk bra på VM.


 Fra gode resultater i Østerrike forrige helg til god deltakelse under NM på Lygna:


 - Opp mot 300 påmeldte er litt mer enn hva vi hadde håpet på, og det er også flere påmeldte lag til søndagens stafett enn vi hadde trodd.

- Det er gledelig, og de som deltar i åpne klasser vil oppleve at det er lagt gode løyper også for dem.


 Godt er det også for arrangørene – OL Toten Troll og Hadeland OL – å få trimmet bemanningen:


- For oss blir det på en måte et testarrangement for NM-uka i 2025, som vi også skal arrangere sammen. Vi er to småklubber på hver sin side av Lygna-åsen – som ikke er så store hver for seg, men når vi går sammen får vi et litt større miljø.


 
 Hvem som er størst i løypa, og får med seg NM-medaljer i helgen kan du følge via live-resultater og GPS-tracking i linkene nedenfor:


Startliste lørdag


Liveresultater

 

GPS-tracking:

 

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.