Ski-o-Treff: «Deltakerne kan glede seg til spennende løyper!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 5. Jan 2024

God værmelding og bra påmelding til helgens ski-o konkurranser på Skei.

- Det er godt med snø, og løypene er ferdigkjørt, innleder Andreas Edvardsen.

Løpslederen for de kommende dagenes Ski-o-Treff på Skei prater om det som venter.


- I tillegg er det hyggelig påmelding, noe som er veldig positivt. I veteranklassene kunne det kanskje vært noe flere deltakere, men dette er første gang en har noe som kalles «Veteranmesterskap» i ski-o – og om en ser totalt på alle klassene, mangler det ikke noen av dem som har deltatt på ski-o de siste årene, fortsetter Edvardsen.


Om «Veteranmesterskap» er et nytt begrep i ski-o, er Hovedløpet – som også er innlagt i Ski-o-Treff mer velkjent, og med dette før helgens konkurranser noe ekstra «krydder»:

 
- Det er bra at vi har dette inkludert, og det trekker nok noen ekstra deltakere. Samtidig er det også fint at hovedarrangementene fordeles på flere arrangører og steder.

Da tenker kommende helgs løpsleder på at NM’ene i år går på Lygna, i Trøndelag og i Troms. Men det spørs om – spesielt sistnevnte – kan regne med mer enn 300 deltakere:

- Når en passerer 300 deltakere, som nå på Ski-o-Treff, og får et par ski-o arrangement i året med såpass mange deltakere, skal en være fornøyd.


- De siste 5-6 årene har det vært mer i «vinden» å kombinere ski-o og fot-o satsing, og om det blir et par vintre som er så gode som i år, kan det vokse enda mer.

Da prater en langt frem i tid, men om en tenker mer i nærmere fremtid – på de kommende dagers Ski-o-Treff – er det mange som er spent på hvilke utfordringer som venter:

- Det blir kaldt vær, men ikke for kaldt. Spennende løyper, men kanskje litt løst i enkelte bakker.

- Jeg vil karakterisere det som normalt krevende, men ikke blant de tetteste løypenettene vi har kjørt på Ski-o-Treff. Men når det er både Hovedløp og Veteranmesterskap er det greit.

- Det blir en fin blanding av skuterkjørte- og brede spor.


Og om en summerer disse punktene, er totalen ganske klar:

- Det er bare å glede seg til konkurransene. Værmeldingen viser sol og fint - altså ikke noe snø. Etter at det ble «slåddet» på torsdag, vil det bli faste og fine spor.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.