Landslagssamling på Tenerife: «Det viktigste er god kvalitet på treningen!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 2. Jan 2024

- Det viktigste under denne samlingen er kvalitet på treningen. Dette får vi til ved at det på Tenerife er gode forhold på denne tiden av året. Nye kart og spennende terreng, sier landslagssjef Janne Salmi.


Han prater om den drøye uken som ligger foran landslagsløperne under samlingen på Tenerife.


Kalenderen har akkurat skiftet til 2024, men skal en på toppen av pallen internasjonalt gjelder det å benytte seg av de dagene en har frem til sesongstart:

- Som trenere skal vi legge til rette for at utøverne skal få gode o-økter – både på sprint og i skogen, men det er hver enkelt utøver som selv ved sitt arbeid gjør at det blir kvalitet i alt som skjer på og rundt øktene.


- Dette er også noe vi kommer til å utfordre utøverne på i større grad i 2024-sesongen enn tidligere.

Da tenker landslagssjefen på detaljene som skal til – og utgjør forskjellen på – middelmådighet og topputøver.

Stikkord her er målsetting, gode forberedelser, motivasjon, tilstedeværelse og konsentrasjon:

- En kan kalle det vilje til å virkelig gjøre gode prestasjoner, sier Salmi – og oppsummerer da på mange måter essensen.


I tillegg skal en heller ikke legge skjul på at det får smilet og det gode «lynnet» frem hos en sommeridrettsutøver når en kan komme ned til varmen for kvalitetstrening.

- Det kommer selvfølgelig også til å bli en fin samling sosialt, når vi kommer ned til solen med fine forhold. Da kan vi forhåpentligvis også få en del gode samtaler og diskusjoner om både trening og annet.

En kan i hvert fall slå fast at det blir en del hardøkter under denne samlingen:

- Selv om det er lagt opp til en del hardøkter, er det viktig for utøverne å være litt bevisst – spesielt i starten av samlingen – slik at en holder intensiteten under eller rundt terskel. Men når det er knockout heat og sprintstafett, ønsker vi at det er konkurransefart slik at det blir skikkelig kvalitet mann mot mann og kvinne mot kvinne.


Og kjenner vi landslagsløperne rett er nok prestisjen under slike dueller like høy i januar som i sesongen, så gjelder det å posisjonere mengde, kvalitet og fokus slik at kvalitet og nivå er høyere når det blir konkurransealvor noen måneder frem i tid.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.