Rekordpåmelding og gode forhold venter under sesongåpningen i ski-o!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 15. Des 2023


- Det er rekordpåmelding, sier Ole Petter Haugen.
 
 Løpslederen for helgens ski-o åpning på Sjusjøen kan glede seg over at det er mange som ser frem til å endelig ikle seg konkurransedrakt og kaste seg ut i skutersporene.
 
 Påmeldingslisten talte over 300 stykker da den ordinære påmeldingsfristen gikk ut, og de har mye å se frem til lørdag og søndag:

 

- Starten er nær arena, av praktiske hensyn, men løypene kommer til å gå i et nytt område, litt lenger inn mot Birkebeinerløypen. 

- Det er i hvert fall lenge siden dette har vært brukt til ski-o.
 
 I forarbeidet er det imidlertid mye kjent, hva navn og rykte angår:


 - Lars Lystad og Erlend Slokvik kjører løypene. I tillegg vil jeg trekke frem Jan Arild Johnsen – som også gjør en veldig god jobb for skiorienteringen.


 Nydalens SK har også etter hvert bygget seg opp et rykte med solid «leveranse» som arrangør under den nasjonale ski-o åpningen:

- Vi synes det er fint at vi kan ha et slikt arrangement hvor vi får lov å bidra overfor ski-o Norge. Og så lenge ingen andre tar hevd på det - fortsetter vi, sier løpslederen.


 Skal en dømme av påmeldingslistene, er det noe som blir satt stor pris på:


 - Som nevnt tidligere, deltakerantallet tangerer fort «all time high». Det er mulig at det en gang har vært tilsvarende antall deltakere, men det var i hvert fall før vi i Nydalens SK begynte å arrangere.


 Og med et lite døgn igjen til første start, er det grunn til å smile:


 - Snøforholdene på Sjusjøen er bra, bedre enn på mange år. Men det kan bli litt mildt.


 Når en i tillegg vet at det er Lars Lystad og Erlend Slokvik som «ratter» skuterne, må en være konsentrert og fokusert når en begir seg ut i løypene:
 

- Det blir fort krevende ski-o med tett løypenett, sier løpslederen med et smil.


God grunn til å smile for ski-o løperne med mye folk, tett løypenett og gode snøforhold, så vil tiden vise hvem som får kart og terreng til å stemme best fra første stavtak denne sesongen.


Startliste:

Lørdag

 

Søndag

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.