Sprintsamling i Stavanger: «Alltid bra å trene sprint i nye områder!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 11. Des 2023Over: Ulrik Astrup Arnesen – her avbildet i Oslo for 2 uker siden – fikk en god samling i Stavanger. Foto: Terje W Pettersen.


- Jeg er fornøyd med samlingen. Det er alltid bra å få løpt sprintorientering på bar asfalt og uten hansker, sier Ulrik Astrup Arnesen.

Landslagsmannen prater om dagene i Stavanger og Sandnes – hvor det var åpen sprintsamling i helgen:


- Jeg er veldig tilhenger av å løpe sprintorientering i nye områder, og da er det bra å få en samling på Sør-Vestlandet. I Trondheim og Oslo har jeg løpt veldig mye på de beste sprintkartene og de beste sprintområdene, derfor er det nyttig å få nye utfordringer andre steder.

Karen som kan vise til hele 3 NM-gull på sprint inneværende år kommer til å få nye utfordringer også når det blir samling med landslaget på Tenerife like over nyttår:


- Det blir nye kart og nye områder for meg, bekrefter løperen fra Heming Orientering – og fortsetter:

- Planen er å få gjort mye og bra trening i januar, selv om jeg også skal på samling til Skottland – hvor det også er noen World Ranking Events.

 
Nettopp plan er et stikkord for Arnesen når han nå er ferdig med studiene og ute i arbeidslivet – som skal kombineres med toppidretten:

- Jeg føler jeg har fått en bra balanse på det, og om jeg eventuelt skulle begynne «å brenne lyset i begge ender» - må jeg «trekke i nødbremsen».

Enn så lenge er det få skyer foran solen – om en skal bruke det bildet i desembermørket – for den fotrappe karen som sikter mot suksess også internasjonalt i 2024:

- Jeg har mål om å løpe VM, og prestere bra der, sier han selv på direkte spørsmål.

På den veien var helgens samling god å ha «under beltet», selv om han var en av få som benyttet muligheten til kvalitetsøkter på kart i stor målestokk.

Fra mer enn 170 navn på påmeldingslistene under samlingen i Oslo for to uker tilbake til bare snaue 30 påmeldte denne helgen:


- De som ikke tok dro til Stavanger og Sandnes har grunn til å angre, for det var helt klart verdt turen, slår Arnesen fast.

Solid attest til landslagstrener Damien Renard som var hovedansvarlig både for planlegging og gjennomføring av helgens samling.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.