Kasper Fosser er Årets o-løper i 2023!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 22. Nov 2023
- Det er alltid veldig hyggelig å få en slik pris, sier Kasper Fosser etter å ha mottatt det synlige beviset på ar han er kåret til Årets o-løper i Norge i 2023.


Faktisk 3. året på rad Fosser får denne prisen.


- For meg er det moro å motta denne prisen, men samtidig skulle det gjerne vært tøffere konkurranse for å få den.


Kledelig beskjedent sagt av Fosser – som med VM-gull og EM-sølv individuelt, sammen med 2. plass sammenlagt i verdenscupen – var klart best av de norske o-løperne i sesongen vi akkurat har lagt bak oss.


Dette til tross gjenstridige skadeproblem som har redusert mengden løpekilometer gjennom sesongen:


- Jeg har bare løpt 7 – 8 timer i uken gjennom sesongen, men nå etter EM i oktober har jeg fått løftet «løpemengden» til omtrent 10 timer i uken. Planen nå er å holde meg på denne «løpemengden» gjennom vinteren, for å ikke provosere skaden, før jeg øker litt inn mot sesongen.


Mye av denne løpingen foregår i motbakke – gjerne på tredemølle – uten at Fosser er redd det skal ta fra ham «brodden» til å vinne et sprint-VM – som venter til sommeren:


- På EM – hvor jeg tok sølv bare noen sekunder bak gullet – så en at jeg hadde god nok fart, og var bra nok til å kjempe om seieren.

- Også da jeg vant VM på sprint i Danmark i 2022 hadde jeg begrenset med løping i forkant, så jeg vet at det holder om jeg bare får jobbet spesifikt med sprintorientering inn mot mesterskapet.

- Likevel er det ikke optimalt, for jeg ønsker hele tiden å utvikle meg som o-løper, og det har jeg egentlig ikke gjort siden 2021-sesongen.


- Men nå føler jeg at jeg er på bra vei inn mot 2024.


Hva er målet da?

- Å bli verdens beste o-løper, og da må jeg vinne både VM og verdenscupen sammenlagt. Lykkes jeg med det, kan jeg regne meg som verdens beste, sier Fosser som dermed legger lista på øverste nivå.


Samtidig er det et nivå hvor han har vært tidligere, både i 2021 og 2022 vant han VM-gull individuelt samtidig som han gikk til topps i verdenscupen sammenlagt.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.