Oppstartsamling for juniorlandslaget: «Det blir en kombinasjon av møter og trening!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 17. Nov 2023


Over: Elisa Götsch Iversen er en av juniorlandslagsløperne som skal på samling de kommende dagene.


- Det blir en samling hvor det er fokus på møter, samvær og en del sosialt. For oss er det viktig å bli kjent med utøverne, samtidig som utøverne også skal få mulighet til å bli kjent med hverandre, sier utviklingsansvarlig i Norges Orienteringsforbund, Håvard Haga.

Han prater om oppstartsamlingen for juniorlandslaget som finner sted på Olympiatoppen i Oslo fra i dag frem til tirsdag.

- Vi benytter muligheten til en del utøversamtaler, i tillegg vil både lege og ernæringsfysiolog ha fellesseanser med hele gruppen, fortsetter Haga.


Foran 2024-sesongen har han opplevd at juniorlandslaget er redusert med en del utøvere fra til sammen 20 løpere i 2023 til 13 løpere inn mot 2024-sesongen:

- Noe av årsaken handler rett og slett om det økonomiske, samtidig er det heller ikke til å legge skjul på at det vil være lettere for oss i støtteapparatet å følge opp den enkelte når det er færre løpere på laget.


De som er på laget er løpere med gode ferdigheter og flertallet kan allerede vise til representasjonsoppgaver i den norske landslagsdrakten.

For at en skal stå best mulig rustet til å prestere neste gang de har «flagget på brystet» blir det samling både i Slovenia og Ungarn utover vinteren og våren:

- I månedsskiftet februar-mars drar vi til Slovenia, og i starten av april drar vi sammen med «Next Generation»-gruppen og premievinnerne under O-idol til Ungarn på samling, forteller Haga.


Men lenge før den tid er det mulighet til å delta på aktivitet i regi av forbundet:

- Jeg vil oppfordre både løperne på juniorlandslaget – og egentlig også alle andre løpere med ambisjoner – om å delta på de åpne sårintsamlingene som arrangeres fremover. Den første er i Oslo allerede om en ukes tid, deretter er det en tilsvarende i Stavanger første helgen i desember.

- Begge de nevnte samlingene kommer til å ha gode økter i bra sprintterreng.

For juniorlandslagsløperne er det imidlertid først noen fine dager med kombinasjon av møter, trening og sosialt samvær under 2024-sesongens oppstartsamling, og de skal også få matche seg med – eller kanskje vi skal si mot – seniorlandslaget underveis.


Juniorlandslag 2024:

Jenter:
Sigrid Schmitt Gran, Halden SK
Sigrid Haugskott, OL Trollelg
Mathea Gløersen, Bækkelagets SK
Elisa Götsch Iversen, IL BUL Tromsø
Heidi Kristina Sebjørnsen, Fossum IF
Anna Taksdal, Ganddal IL
Ingeborg Roll Mosland, Oppsal Orientering

Gutter:
Alfred Bjørnerød, OK Moss
Philip Lehmann Romøren, Fossum IF
Iver Dalsaune Thun, Freidig
Jonas Fenne Ingierd, Bækkelagets SK
Kristoffer Strømdal Wik, Freidig
Nils Anders Niklasson, Nydalens SK

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.