Langedal Breivik og Arnesen med 4. plasser på Euromeeting!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 15. Okt 2023Over: Eirik Langedal Breivik i farta.

Under: Emma Arnesen var best av de norske damene i dag.

Image

- Jeg løp bra teknisk, og var i tillegg ganske «fresh» i kroppen, sier Eirik Langedal Breivik etter å ha løpt inn til 4. plass på den avsluttende sprint på helgens Euromeeting i Skottland.

NTNUI-løperen var ett lite sekund for seint ute til den siste pallplassen i konkurransen hvor Yannick Michiels vant foran Jonathan Crickmore og Loic Capbern.

Langedal Breivik var 16 sekunder bak Michiels, med Ulrik Astrup Arnesen – 3 sekunder bak – på 5. plass.


Dermed kan Langedal Breivik ta med seg pallplass fra fredagens sprintstafett – sammen med det norske førstelaget – og 4. plass i dag som høydepunkt fra en sprinthelg i neste års VM-land.


- Både fredagens løp og dagens løp var bra, uten at plasseringene er så viktige i denne type konkurranser. Men det var moro med god etappetid på fredag.

Hva skal du gjøre for å få samme plasseringer på VM neste år som på Euromeeting?


- Bli raskere å løpe på hardt underlag må være et moment i hvert fall, sier lysluggen – og fortsetter:

- Generelt synes jeg at jeg har blitt bedre fysisk i år, men det vises ikke på sprintorientering. Så jeg må gjøre en jobb slik at jeg også løfter meg på sprintorientering neste sesong.


I dag var han i hvert fall god nok til å bli beste norske løper i herreklassen, med Ulrik Astrup Arnesen like bak.

I dameklassen ble Emma Arnesen og Victoria Hæstad Bjørnstad også nummer 4 og 5 i en konkurranse hvor Tilda Östberg tok en suveren seier. Den svenske jenta som vant for andre dag på rad var 51 sekunder foran Eline Gemperle og Hedvig Valbjørn Gydesen – som delte andreplassen


Ingrid Lundanes (11), Ingeborg Rygg Eikeland (15), Isak Jonsson(15), Frida Haugskott (17) Jørgen Baklid (19) og Elias Jonsson (20) løp seg også inn blant de 20 best i dag.

Resultat


Image


Image


Dameløypen:

Image

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.