EM i Italia med norske øyne: «Enkeltprestasjoner i toppklasse – men en del å gå på som lag!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 9. Okt 2023- Kasper Fosser løper – som vanlig – på et meget høyt nivå og får medalje på den individuelle sprinten. På sprintstafetten løper også hele laget bra, men det mangler noen sekunder opp til medalje og på den avsluttende knockout sprinten er det Victoria Hæstad Bjørnstad og Cornelius Bjørk som virkelig står frem og viser prestasjoner på et høyt nivå gjennom knockout dagen, sier landslagssjef Janne Salmi når han ser tilbake på en uke med EM-sprint i italienske bygater.

- Dessverre har vi marginene litt imot oss, og da blir det bare en medalje til slutt, fortsetter han.

Da tenker han både på sprintstafetten og knockout sprinten:

- På sprintstafetten er sekunder fra en medalje etter gode prestasjoner, hvor det siste helt på slutten mangler.

- Under knockout sprinten er det bare uheldige omstendigheter som gjør at Kasper Fosser krasjer med Joey Hadorn i kvartfinalen. Vi vet ikke hva som kunne skjedd om Kasper (Fosser) hadde kunne fortsette å løpe under knockout sprinten. Men nå er det aller viktigste at det ikke ble alvorlige skader på noen av løperne.

- Uansett så vi på knockout sprinten at Cornelius (Bjørk) er en skikkelig god løper i felt. Det er veldig positivt å se den måten han som mesterskapsdebutant tar kommando i sin semifinale og styrer det hele.

- Et ufokusert øyeblikk og feiltolking av kart hindrer ham fra å være i finalen, men jeg synes likevel han kan ta med seg mye positivt fra EM med to topp 20-plasseringer.

- Totalt er det likevel litt for få som tar seg videre fra kvalifisering til finale og heat. Spesielt på knockout dagen var det litt mange av våre løpere som ikke klarte å «løpe seg» til en plass i kvartfinalene.


Salmi har allerede sett for seg hva som kan gjøres for å løfte løperne mot VM-sprint i Skottland til sommeren:

- Gjennomsnittlig må våre løpere bli 15-20 sekunder raskere på 3000m, da kan vi snu marginalene i vår favør. Jeg tror også vi må tørre å trene mer med melkesyre, det er spesielt viktig på knockout sprint. Det må gjøre skikkelig vondt noen ganger også på trening og man må også lære å bygge ned melkesyre på kort tid. Og samtidig må kan kunne å tenke krystallklart i maksfart.

- Men selvfølgelig er grunntrening det viktigste, og jeg ønsker at flere skal ta steg mot dobbeltterskeltrening som Kasper (Fosser) har vist å fungere veldig bra for en o-løper.

Når EM ble avsluttet var det 9 måneder på å gjøre den jobben.

Og noen av EM-løperne smugstarter allerede med Euromeeting på sprintdistansene i – nettopp – Skottland kommende helg.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.