Andreplass til gutta på stafetten under dagens juniorlandskamp i Sveits!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 29. Sep 2023Over: Brage Takle løp Norge inn til andreplass i dag.- Vi bør være fornøyde når vi klarer å henge med de sveitsiske løperne i såpass krevende terreng, sier Alfred Bjørnerød etter dagens stafett under juniorlandskampen i Sveits.

Bjørnerød løp andreetappe for den norske førsteoppstillingen, hvor Hans G Urset innledet og Brage Takle avsluttet, og denne trioen var med i teten hele veien under dagens stafett.

Til slutt var det bare Sveits 1 som var noen sekunder foran i mål:


- Det var en spennende avslutning, og det kunne like godt vært vi som kom først, men Brage (Takle) gjorde en liten sving på slutten og da ble det andreplass, sier Bjørnerød.


- Jeg og sveitseren var helt likt på nest siste post, så dro vi litt forskjellig mot sistepost og da kom han noen sekunder foran meg, supplerer Brage Takle – som dermed altså løp i mål 12 sekunder bak vinnerlaget fra Sveits.

- Selvfølgelig er det litt skuffende at det blir andreplass og ikke førsteplass når jeg er så nære, sier den norske ankermannen på direkte spørsmål.


Uansett gir det selvtillit foran det som kommer resten av helgen når det venter mellomdistanse og langdistanse i det krevende sveitsiske terrenget:


- Jeg har absolutt tro på at vi kan hevde oss bra også resten av helgen, sier Takle og prater da for hele den norske troppen.

Dette til tross for at det under dagens stafett bare var Norge 1 på herresiden som tok steget opp på pallen.

 

Norge 3 var nest best av herrelagene. Trioen Mikael Birkelund, Andreas Myrvold Skovlyst og Sondre Olaussen ble nummer 7.

Norge 2 – med Philip Lehmann Romøren, Andreas Vistnes Myklebost og Kristoffer Strømdal Wik – endte som nummer 9. Mens Norge 4 – med Oskar Heksem, Vebjørn Bergh-Hansen og Emil Husebye Aamodt – løp i mål til 11. plass.

I dameklassen ble Norge 1 nummer 4. Trioen Ingeborg Rygg Eikeland, Mathea Gløersen og Kristin Melby Jacobsen var da slått av tre sveitsiske lag.

Her var Norge 4 – med Sigrid Schmitt Gran, Maria Strømdal Wik og Mina Aikiko Johnsen - nest best av de norske lagene med 7. plass.

Norge 2 – med trioen Anna Taksdal, Mari Eidsmo og Ingeborg Roll Mosland – ble nummer 9 og Norge 3 – med Heidi Kristina Sebjørnsen, Marie Scheele og Sigrid Haugskott – ble nummer 10.

Landskampen i Sveits fortsetter – som nevnt – med mellomdistanse og langdistanse de kommende dagene.

Resultater:

Herrer

2023_resultater_stafett_herrer.PNG

 

Damer

2023_resultater_stafett_damer.PNG


 

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.