Lillomarka OL og Nittedal OL er tildelt NM-sprint i 2025!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 29. Sep 2023Over: Løpsledelsen er fra venstre (Jan Arild), Elias Skjolden Sørensen, løypelegger knockout sprint, Mathias Benjaminsen, løpsleder, og Didrik Bredesen, løypelegger sprintstafett.

Under: Oversiktsbilde Romsås.

Oversiktsbilde Romsas.png


Lillomarka OL og Nittedal OL er tildelt NM-sprint 2025, som skal arrangeres fra 9. – 11. mai:

- Vi ser frem til å invitere hele O-norge til Romsås. Det kommer til å bli et kompakt arrangement, men med egne deler avsatt til hvert løp så det blir nye områder og utfordringer for hver start, sier Mathias Benjaminsen som er løplsleder for Lillomarka OL sin del av arrangementet.

 

- Også er det verdt å nevne at hele området på Romsås er bilfritt som gjør det hele veldig behagelig både for løpere og arrangører.

 

Det er Lillomarka OL som er ansvarlig for knockout sprinten og sprintstafetten, mens naboen i nord – Nittedal OL – tar seg av den tradisjonelle sprintdistansen:

- Vi har sett oss ut et område ved «Kruttverket og Rotnes», sier Marius Skram som er primus motor for dette initiativet fra Nittedal OL.


- Da blir det en kombinasjon av rekkehus, villa og noen lavblokker, med innslag av både park og skog. Altså fartsfylt og variert, fortsetter han, og legger til at de tentativt ser for seg at Hans Trøan legger løypene.

Teknikeren fra Hadeland OL med VM-deltakelse i 2008 på merittlisten skal altså sørge for at fotrappe o-løpere i kamp om NM-medaljer får noen utfordringer «å bite i» denne andre helgen i mai 2025.

Ellers vet en at det er løpere med VM-medaljer på merittlisten i Nittedal OL (les Bjørnar Valstad og Hanne Staff).

- Klubben har mye ressurser, og vi skal få på plass en komite for dette arrangementet nå i løpet av høsten.


Dette NM’et blir første større arrangement siden NM-utralang og deretter junior-VM uttaksløp i Varingskollen tilbake i 2015 og 2016 for Nittedal OL:

 

- Siden den tid har vi bare arrangert noen KM, så det er på tide med noe større. Og jeg tror det blir bra, sier Skram.

Som tidligere løper for Lillomarka OL er det også ekstra gledelig for Skram å dele NM-sprint helga med nettopp dem:
 

- Livlinjen mellom løpene blir riksvei 4, sier han med et smil.

 

Men det er både alvor og faktum at trafikken på nettopp riksvei 4 gjør at Nittedal OL ønsker seg at deres arrangement – den individuelle sprinten – skal gå en av dagene i helgen (lørdag eller søndag).

(fortsetter under bildet)

Svarttjern Romsås-600.jpgSvarttjern på Romsås.


På Romsås er trafikken uproblematisk, men da Lillomarka arrangerte NM-sprint tilbake i 2003 – med kvalifisering på Romsås – benyttet en av løperne seg av «motorisert» ferdsel i jakten på en finaleplass:


(se veivalg og kart fra Øystein Kvaal Østerbø nedenfor)

Andre helg i mai 2025 skal
 

En artig historie fra Romsås-terrenget er NM kvalifisering i 2003, når Lillomarka arrangerte O-Festivalen med innlagt NM sprint. Det vedlagte kartet viser Øystein Kvaal Østerbøs veivalg.

- En av løperne velger feil nivå inn på Romsås senter mellom post 5-6, og ender opp utenfor senterheisen på platå to, forteller Vidar Benjaminsen i Lillomarka OL.

- Å løpe de 150 meterne tilbake er lite fristende, og i et kreativt øyeblikk finner han ut at redningen kan være å ta heisen ned, og trykker på U. Det han ikke vet er at U refererer til T-banestasjonen som ligger 55 meter under jorda. Så der befinner han seg, og må løpe ut den lange gangtunnelen og ender forvirret opp ved utgangen nordøst for post 8. Løpet er selvsagt ødelagt og det blir ingen finale på løperen.

Finalen den gang gikk fra Krigsskolen, der fikk ikke denne løperen – som fremdeles er anonymisert – delta.

Muligens griper hen sjansen til ny NM-sprint deltakelse på Romsås når arrangementet vender tilbake etter over 20 år, og om vedkommende ønsker å tre frem i lyset skal han få omtale i herværende medium.

Hvem som løper fort nok til å fortjene omtale under NM-sprint i 2025 gjenstår å se, men vi vet i hvert fall at det bare er å sette av datoene 9. – 11. mai 2025 for fartsfull og intensiv orientering på Romsås og i Nittedal.

 

Før den tid er det NM-sprint i Bodø våren 2024.


Kartet fra kvalifiseringern i 2003:

2003-06-27 NM-sprint_kval Romsaas.jpg

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.