Norges lag til EM er uttatt: «Ungt og offensivt lag til Italia!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 29. Sep 2023- Vi sender et veldig ungt lag til årets EM, hvor de eldste løperne er 26 år og snittalderen på laget ligger under 24 år. Selvfølgelig positivt med tanke på fremtiden og årene som kommer. Norsk Orientering trenger ikke lengre å være bekymret for mangel av løpere med både motivasjon og raske bein – som må til for å hevde seg internasjonalt på sprint, sier landslagssjef Janne Salmi.

 

Etter at han – og resten av landslagsledelsen – fikk se løperne under to «sprintdager» i Tromsø med knockout sprint torsdag og individuell sprint fredag, er det tatt ut til sammen 17 løpere til mesterskapet som finner sted i Italia fra 4. – 8. oktober:


- Med det norske laget som reiser til EM, kan vi ikke forvente mange toppresultater. Får vi med oss et par medaljer – og i tillegg noen gode prestasjoner fra hver enkelt som viser at vi er på rett vei med tanke på VM i Skottland 9 måneder frem i tid, må vi være fornøyde.

 

Bakgrunnen til dette som noen kanskje vil kalle en beskjeden målsetning er at Andrine Benjaminsen og Kasper Fosser – som har sørget for det fleste medaljene og mest jubel for Norge på sprintdistansene de siste årene ikke deltar under EM (Benjaminsen) og har vært tvunget til å tilpasse treningen på grunn av skade i lysken (Fosser).

Uansett er sistnevnte med på det norske laget, og kommer til EM – som også er siste runde i årets verdenscup – som sammenlagtleder i verdenscupen.

Program under mesterskapet:
Onsdag 4. oktober – sprint
Fredag 6. oktober – sprintstafett
Søndag 8. oktober – knockout sprint


Hjemmesiden til arrangementet

 

 Norges lag:

Norges_lag_korrekt.PNG


 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.