Serie frem mot WC på hjemmebane: «Slik løper du i World Cup-terrenget i Østfold»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 7. Apr 2023


 

Indre Østfold OK og OK Moss gleder seg veldig til å ønske verdenseliten og andre ivrige orienteringsløpere fra inn- og utland velkommen tilbake til Østfold den siste helgen i april, knappe fire år etter de fantastiske VM-dagene under WOC 2019.

Gjennom våren republiserer vi tipsene som to av Østfolds beste løpere, VM-ambassadørene Petter Thoresen og Mari Fasting, delte foran VM-uka.

Fin gjenoppfrisking for de rutinerte, interessant for nye lesere - og verdifullt for alle. Håper vi.

Verdenscup-skogene ligger i "Ville, vakre Våler", ganske midt imellom VM-arenaen på Mørk fra 2019 (i nordøst), Maris favoritt-terreng «Våler Varde» i vest og terrenget hvor Petter gikk til topps under NM på 1990-tallet, og han har «hentet» sine tips fra - så toppenes tips er særdeles relevante også i 2023.Maris strekk 2En kan også få veivalg på korte strekk i Østfold. Selv om det er sjelden en taper på å løpe rett på (grønn), kan det være utfordrende å gjennomføre strekk på en optimal måte når terrenget er krevende.
 
 Det er da en fordel å se etter alternativ der en kan forenkle for å holde større hastighet. Tydelige drag, rygger og stier er lettere å følge og har hardere underlag.
 
 På dette strekket er både høyrevarianten (lilla) og venstrevarianten (blå) gode alternativ. I begge tilfeller har man tydelige lederlinjer og kan holde stor hastighet.
 
 Høyrevarianten (lilla) er muligens det beste alternativet siden du ikke må forsere noe høyde ut av posten og du kan holde veldig stor hastighet helt til du passerer myrdraget med sti og bekk, (lilla sirkel) og du trenger kun å orientere veldig nøye derifra og inn i posten.
 
 En svak venstre variant (blå)er også et godt alternativ på dette strekket, men siden det blir litt myrløping og en må ta litt høyde ut av posten så tror jeg at dette alternativet er litt tregere.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.