Norgescupfinale i skiorientering: «Fine vinterforhold på Totenåsen!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 10. Mar 2023


Sprint og jaktstart denne helgen avslutter den nasjonale ski-o sesongen.

 


  -Suksessoppskriften er – som vanlig i skiorientering – å hele tiden ha kontroll på hvor en er, sier Erlend Slokvik når han blir utfordret på hva som skal til for å lykkes i løypenettet han har kjørt til helgens Norgescupfinale i skiorientering.

 

Slokvik er både løypekjører og løypelegger for konkurransene på Totenåsen som altså setter punktum for årets Norgescup i skiorientering.

 

I Norgescupklassene handler det om sprint lørdag og jaktstart søndag, noe løperne kan glede seg til:


 - Det er kjempefine forhold. Jeg har vært ute på skuteren de siste dagene, først for å kjøre løyper, deretter for å sette ut poster. Og det er vinterlig og fint.

 

- Under helgens konkurranser er det cirka 80 prosent smalspor og 20 prosent bredspor.
 
 De som kjenner Slokvik vet at han kan kjøre tett og krevende løypenett, men det er på ingen måte ekstremt denne helgen:

 

- Det er kjørt på et fornuftig nivå, sier han selv – og legger til at det også er noe skog som har begrenset mulighetene til å utfolde seg for mye på skuteren.

 

- Uansett blir det reale utfordringer for deltakerne.
 
 Dessverre er de noe mindre i antall enn en kanskje skulle ønske for en helg med Norgescup:

 

- Noen er på orienteringssamling i Italia sammen med landslaget.  Der forsvinner det et antall løpere. Men vi må innrømme at vi hadde håpet på litt flere påmeldte.

 

De som tar turen til Toten – og begir seg i kast med utfordringene signert arrangøren OL Toten Troll – kan i hvert fall glede seg til et verdig punktum på Norgescupsesongen.

 

Det er i samme terreng og område som NM-ultralang ble arrangert i fjor på seinsommeren.
 
 Da gikk Marianne Andersen og Lukas Liland til topps i de to hovedklassene. Ingen av dem er på startlisten i helgen, men en annen av medaljevinnerne fra den gang – Anna Ulvensøen – er på plass også denne helgen.
 
 Jenta som konkurrerer i drakten til Nydalens SK må kunne sies å være en av de absolutt største favorittene til seier i dameklassen denne helgen.


Live GPS-tracking kan du følge via liken: her


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.