Terrengkjennskap og deltakelse i uttaksløp i 2023

Postet av Norges Orienteringsforbund den 16. Feb 2023


Klargjørende informasjon fra forbundet angående NM-sprint og O-festivalen.
 
 

Terrengkjennskap og uttaksløp 2023 – kort informasjon fra forbundet


 Vi er kjent med at noen løpere føler seg usikre angående terrengkjennskap og deltakelse ved viktige uttaksløp kommende sesong - dette gjelder kanskje spesielt for NM-sprint DH21 21.juni i Trondheim og O-Festivalen 23-24.juni i Oslo.
 

Arrangører og forbund er klar over at løpsområdene nevnt over er brukt både til trening og konkurranser tidligere, men vi er helt klare på at alle løpere kan delta på disse uttaksløpene så lenge man har overholdt reglene for terrengsperringer (http://orientering.no/arrangement/nof-aktivitet/terrengsperringer/) fra tidspunktene disse arrangementene ble tildelt.
 

Vi skjønner at spørsmålet om terrengkjennskap stilles, men vi er trygge på at dette blir rettferdige konkurranser for alle, og at disse konkurransene vil gi gode grunnlag for rettferdige uttak denne sesongen. Videre mener vi det er viktig for vår synlighet at uttaksløp også legges inn i våre største arrangementer hvis mulig. Av samme grunn er det naturligvis viktig at flest mulig deltar når for eksempel NM-sprint skal vises på TV.


 Dersom det allikevel er utøvere som ikke føler seg komfortable med å delta av hensyn til terrengskjennskap så vil forbundet selvfølgelig respektere dette, men forbundet sitt ønske er at alle løpere stiller til start. Deltakelse på uttaksløp er selvfølgelig også viktig for å kunne bli vurdert i årets uttak.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.