Serie frem mot WC på hjemmebane: «Slik løper du i World Cup-terrenget i Østfold»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 1. Mar 2023


Indre Østfold OK og OK Moss gleder seg veldig til å ønske verdenseliten og andre ivrige orienteringsløpere fra inn- og utland velkommen tilbake til Østfold den siste helgen i april, knappe fire år etter de fantastiske VM-dagene under WOC 2019.

Gjennom vinteren og våren republiserer vi tipsene som to av Østfolds beste løpere, VM-ambassadørene Petter Thoresen og Mari Fasting, delte foran VM-uka.

Fin gjenoppfrisking for de rutinerte, interessant for nye lesere - og verdifullt for alle. Håper vi.

Verdenscup-skogene ligger i "Ville, vakre Våler", ganske midt imellom VM-arenaen på Mørk fra 2019 (i nordøst), Maris favoritt-terreng «Våler Varde» i vest og terrenget hvor Petter gikk til topps under NM på 1990-tallet, og han har «hentet» sine tips fra - så toppenes tips er særdeles relevante også i 2023.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse


Vi gjør det på samme måte som sist: Med jevne mellomrom fram mot verdenscuphelgen legger vi ut en veivalgsnøtt på våre hjemmesider, hvor Mari og Petter gir sine velbegrunnede «fasit»’er.

Det gir læring å ta med seg frem mot vårens konkurranser i liknende terreng.
 
 Analysene kommer utover vinteren og våren, frem mot verdenscup og publikumsløp i Østfold i april 2023.


Maris strekk 1 


Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse


Her kan det være fristende å vike en del fra streken og velge et nordlig alternativ (grønn) eller et sørlig alternativ (blå) siden det ser ut som det er en del høyder en må forsere om en løper «rett på». Jeg tror at det beste veivalget likevel er å finne de åpne kollepartiene og draga hvor det er fast og fin bunn, som ligger nærmest streken.
 
 Veivalget som ligger lengre nord (grønn) er imidlertid også et godt alternativ, men myrene pleier ofte å være tunge med høy lyng om sommeren, og er de i tillegg våte, er det fare for at dette alternativet tar mer krefter enn det ser ut som. Og da spørs det om det lønner seg å vike så mye fra streken. Jeg tror også at posten(e) må ligge lengre mot sør for at det skal være aktuelt å løpe rundt og på jordet mot sør (blå).Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.