HOVEDARRANGEMENTER

NORGESCUPER
NM
HOVEDLØP OG O-LANDSLEIR
LANGTIDSTERMINLISTE

Hva er Hovedløpet og O-landsleiren?  

Hovedløpet (HL)
Hovedløpet arrangeres for ungdom i alder 14-16 år og er et uoffisielt mesterskap.
Det er fri påmelding til Hovedløpet og her kan alle delta uavhengig av ambisjonsnivå og ferdigheter. Her er det også egen klasse for ferske utøvere (14-16 C). Hovedløpet består av to individuelle løp, en langdistanse og en sprint. (som regel lørdag og søndag)

O-Landsleiren (OLL)

Etter at Hovedløpet er gjennomført så starter O-landsleiren (14-16 år). Denne varer som regel fra søndag til onsdag. Da er dagene fylt opp med ulike morsomme aktiviteter og varierte treninger. Det hele avsluttes med en artig sprint- kretsstafett der mange kler seg ut i kostyme. På OLL blir man kjent med utøvere fra hele landet og har det hyggelig, gøy og sosialt sammen. Under både Hovedløpet og O-landsleiren blir det organisert overnatting (som regel på skole) og alt av måltider er inkludert. Kretsene har som regel felles reiseopplegg og ankommer leirsted som regel fredag.

Kretsene stiller med egne ledere. I tillegg er det en engen gruppe med unge trenere som får ansvar for hver sin ungdomsgruppe under trening- og aktivitetsdager på OLL.  


I 2024 er Fredrikstad SK arrangør for HL/OLL den 2.-7. august. Hjemmeside for Hovedløpet og O-landsleiren 2024 finner du her: https://www.hloll2024.com/


Kommende arrangører av HL/OLL:
 2025 Sandefjord OK    
 2026 Nydalens SK

Til inspirasjon
 I 2023 var Byåsen IL i Trondheim arrangør. Se info på nettsiden der man også finner en egen bildebank: https://www.hloll2023.no/ 


Camp unge trenere

Årlig camp for unge trenere i alder 17-25 år som arrangeres rett i forkant og under Hovedløpet og O-landsleiren (HL/OLL). Trenerne får innføring i tema som trenerrollen, kommunikasjon, veiledning av unge, motivasjon- og teambuildings aktiviteter og enkelt førstehjelpskurs. Deretter praktisere de som ledere for hver sin treningsgruppe under O-landsleiren. 
Det vil være behov for ca. 25-30 unge trenere i 2024.  Egen invitasjon og påmelding blir lagt ut i Eventor/forbundsaktiviteter i mars.