- Ypperlig mulighet til å jobbe med o-teknikken

02.11.2017 Ivar Haugen

Bjørgul gleder seg til stor fart og skarpt fokus under helgens Camp Norway.

 

Ida Marie Næss Bjørgul har løftet blikket mot helgens Camp Norway samling.

 

- Jeg så med en gang at det var et skikkelig bra opplegg på samlingen, og da er det synd å sitte hjemme, sier en motivert Ida Marie Næss Bjørgul.

Landslagsløperen forklarer med dette hvorfor hun har stått frem som «misjoner» og pådriver for Camp Norway-samlingen i Telemark og Vestfold til helgen.

Sprintøkter av høy kvalitet fra fredag til søndag står da på timeplanen for Ida og de andre deltakerne:

- Det er en ypperlig mulighet til å jobbe med o-teknikken i høy fart. Den beste treningen man kan få, sier jenta som to år på rappen har løp seg inn blant de 10 beste på VM-sprinten.

Og i forkant av denne samlingen har hun mobilisert for å få matching på øverste nivå, ved å utfordre flere av de norske VM-løperne på sprint til å delta:

- Om jeg kan bidra til at flere blir med, er det klart jeg benytter sjansen til det. Det blir en vinn-vinn situasjon, hvor vi også gjør hverandre bedre.

- Denne samlingen passet også veldig bra siden jeg er i Norge om dagen.

For Ida er nå i praksisperiode under den pedagogiske utdanningen hun gjør unna på Høgskolen i Østfold.

Det innebærer at Åbo og Finland – hvor hun egentlig bor sammen med Olav Lundanes – er byttet med Halden for en 6 ukers periode.

Men nå i helga handler det altså om Vestfold og Telemark.

Og jenta som etter både teori og praksis i utdanningsløpet kan jobbe som lærer, er klar på hva hun skal jobbe med og lære seg i helga:

- Hovedpoenget er at o-teknikken alltid er det viktigste. Uansett.

- Og det er prefekt å trene når det er såpass mange gode løpere på samlingen, for da «slipper en ikke unna med noe».

En lærdom Ida har fått etter flere år i verdenseliten, og dette skal hun ta med seg mot ny fremgang kommende sesong:

- Målet mitt for 2018 er å ta det neste steget i min egen utvikling. Om det resulterer i topp 6 plassering, eller helt opp på pallen internasjonalt får tiden vise. Men jeg satser på tvers av distanser, så det kan vel så gjerne bli på sprint- som på skogsorientering.

 

I helgen er det i hvert fall helt sikkert at det handler om sprintorientering og høy fart på kart i stor målestokk under Camp Norway, hvor Ida er en av nærmere 70-tallet deltakere.

Mer om Camp Norway: her

 

Program for helgens samling: her