World Orienteering Day i Sarpsborg 2021

14.09.2021 Pressemelding

Stort arrangement I Kulåsparken med nærmere 800 deltakere.

Over og under: Mye barn og artigheter i Kulåsparken.

 

IMG_6575 - kompr-600.jpg

 

De tre o-lagene i Sarpsborg - Trøsken IL, Varteig OL og Sarpsborg OL - hadde i år gått sammen om et større WOD-arrangement i Kulås-parken sentralt i byen.
 

5.-7.trinn fra alle kommunens barneskoler var invitert til å delta, og hele 920 elever fra 10 skoler var påmeldt. Nå ble det noe frafall grunnet korona-karantener og lærermangel, så det endelige deltagerantallet ble 758 fra 9 forskjellige skoler.


Arrangørene hadde lagt opp til at dagen startet med en 15 minutters instruksjon i grupper på 20-25 elever. Etter instruksjonen bar det rett ut i praksis i to enkle o-løyper. Først en kort og meget lett, og deretter en litt lengre og vanskeligere løype i parken.


Til slutt fikk alle prøve seg i o-labyrinten. Mange prøvde flere ganger for å forsøke å sette løyperekord og dagens raskeste tid ble 60 sek.


Med erfaring fra tidligere, visste arrangøren at en såkalt EKT-løype er veldig populær hos barna. Her gjaldt det å kvittere med Emit-brikken i ei lita rundløype med 9 poster på kortest mulig tid. Det var veldig mange som prøvde seg, og flere delte løyperekorden på 28 sek.


I det nydelige sensommerværet ble det en flott dag og veldig god reklame for o-sporten på den sentrale amfiplassen og i den vakre parken rundt. Mange av elevene viste god forståelse og her kan det være flere framtidige o-løpere på gang.


Det var i forkant lagt ned god planlegging av arrangementet og alle tre klubbene var meget fornøyde med en vellykket o-dag.

Kart kan du se: her

 

 

IMG_6586 - kompr-600.jpg

 

IMG_6622 - kompr-600.jpg

 

IMG_6694 - kompr-600.jpg

 

IMG_6728 - kompr-600.jpg