Waaler nummer 7 etter første dag av VM i Pre-o

13.07.2017 Norges Orienteringsforbund

Bare ett poeng opp for beste nordmann etter krevende løype i Litauen.

Det var norsk jubeldag da årets Pre-o VM i Litauen ble innledet med TempO på tirsdag. Dobbeltseier til duoen Vetle Ruud Bråten og Martin Aarholt Waaler var mer enn en kunne håpe på.

Da mesterskapet i dag fortsatte med første dag av den tradisjonelle Pre-o konkurransen, var det ned på jorda igjen for de norske fargene.

Etter at verdens Pre-o elite hadde vært gjennom en krevende løype i Birštonas, Litauen, med en del poster hvor det var vanskelig å komme frem til et 100 prosent sikkert svar, måtte en gjennom en runde med protester og en strøket post før de offisielle resultatene var klare.

De viser at det er tre mann med 19 poeng, og det er trioen Vitaliy Kyrychenko, Nuno Pires og João Pedro Valente. Førstnevnte leder med fire små sekunder, og det er 13 sekunder ned til 3. mann.

Lars Jakob Waaler er poenget bak lederduoen på 7. plass.

Geir Myhr Øien og Sigurd Dæhli er poenget bak landslagskollegaen, noe som gir dem henholdsvis 20.- og 24. plass etter første dag av den tradisjonelle pre-o konkurransen under årets VM.

I klassen for Paralympic er Arne Ask nummer 9 etter første dag. Han er to poeng bak Pekka Seppä fra Finland som leder.

Svein Jakobsen og Egil Sønsterudbråten er henholdsvis nummer 14 og 16 i denne klassen etter den første av to dagers konkurranse.

I morgen fortsetter Pre-o VM med stafett, før det avsluttes på lørdag med andre og siste dag av den tradisjonelle Pre-o konkurransen.

 

Fullstendige resultater:

Åpen klasse

Paralympic klasse