VM-uttaksløp til helgen: «Det gjelder å benytte sjansen til å vise seg frem!»

13.05.2022 Ivar Haugen

Sprint og knockoutsprint venter i Danmark.

 

Over: Kasper Fosser og de andre norske løperne gjør seg klar til uttaksløp på sprintdistansene denne helgen.

 

Etter NM-knockoutsprint og Norgescupsprint på Jessheim for to uker tilbake, er det nå klart for to nye uttaksløp på sprintdistansen denne helgen.

Da er det VM-landet, Danmark, og de to byene Ribe og Esbjerg som er arena.

For de norske løperne handler det om å løpe seg til en plass på – i første omgang – laget til verdenscupen i Borås siste helg i mai.

 

- Vi fikk se mange gode prestasjoner under de to løpene på Jessheim. Selvfølgelig er det vanskelig å bedømme uten internasjonal matching, men følelsen er at de norske løperne står seg bra mot de utenlandske, sier landslagssjef Janne Salmi.


Når vi kommer til helgens konkurranser vil de 30 norske herrene og 20 norske damene som er på plass, få matchet seg skikkelig i et startfelt med over 100 herrer og 80-tallet damer.

 

- Det er positivt at vi har såpass mange norske løpere – som ved å delta her nede viser at de vil noe med sin satsing.


Av dem som er på plass er en del av dem juniorer på samling med juniorlandslaget.

- De løper for å lære og få erfaring med å løpe sprintkonkurranser av høy kvalitet, sier juniorlandslagstrener Håvard Haga.


Det vil de få i rikt monn med kvalifisering og finale på tradisjonell sprint lørdag, før det blir en knockout-dag søndag.


Da har landslagsledelsen sett løperne i aksjon i til sammen 4 konkurransedager med uttaksløp, og til uken blir laget til verdenscupen tatt ut:

 

- Uttaket etter helgen – som blir offentliggjort – på onsdag 18. mai er en totalvurdering av de fire uttaksløpene. Noen løpere har posisjonert seg bra etter de to første løpene. De kan gå inn til helgens konkurranser med selvtillit og en god følelse, men ingen er klare for laget ennå.

 

- De som underpresterte eller følte at de ikke fikk rettferdiggjort seg selv på Jessheim har mulighet til å slå tilbake denne helgen.

 

- Når alle de fire uttaksløpene er unnagjort vil vi – som nevnt – gjøre en totalvurdering av prestasjonene og ta ut laget til verdenscupen i Borås.

 

- Deretter – når første runde i verdenscupen er unnagjort – tar vi ut VM-laget, på bakgrunn av prestasjonene i helgen og under verdenscupen i Borås.


Dette blir offentligjort onsdag 1. juni.


Men først er det altså uttaksløp i Danmark lørdag og søndag:

 

- Det blir garantert sprintkonkurranser av høy kvalitet, både på kart og løyper. Når det i tillegg er solid matching fra en del internasjonale toppløpere, gjelder det å benytte sjansen til å vise seg frem.

- Jeg gleder meg veldig.

 

Så får vi se søndag kveld hvilke norske løpere som kan glede seg over gode resultater – og med forventning se frem mot verdenscupåpningen.

 

Mer informasjon om VM-uttaksløpene ser du: her og her