VM-test for 10 nasjoner!

09.04.2019 Pressemelding

Lørdagskjappen og Smaaleneneløpet til helgen samler verdenseliten for test fire måneder før VM i samme fylke.

 

 

De norske verdenstoppene i orientering tester formen foran sommerens VM i Østfold i nettopp Østfold denne helgen.

 


Og de får konkurranse av toppløpere fra rundt 10 andre nasjoner i OK Moss' Lørdagskjappen og Indre Østfold OKs Smaaleneneløpet.


 

Interessen for løpene er enorm blant eliteløperne, og det er ventet over 1500 deltakere til Våler lørdag og over 1000 løpere til Norgescup-åpningen i Båstad søndag.


 

Verdensener Olav Lundanes fra Halden SK stiller til start på både lørdagens mellomdistanseløp og søndagens langdistanse. Han må tåle favorittstempelet, men får ventelig hard konkurranse av klubbkamerat Magne Dæhli og regjerende verdensmester på mellomdistanse, Eskil Kinneberg, samt resten av Norgeseliten og løpere fra Tsjekkia, Storbritannia, Sveits og kanskje også Finland.
 

 

På kvinnesiden er Marianne Andersen fra Fredrikstad SK det største navnet lørdag. Om kroppen til veteranen funker og teknikken stemmer, skal både de norske og de utenlandske konkurrentene slite for å holde Mariannes tempo.


 

Søndag blir det ventelig en duell om seieren mellom Fredrikstads Kamilla Olaussen og Nydalens Anne Margrethe Hausken Nordberg. Disse vant henholdsvis Vårspretten og Solrenningen under Norwegian Spring sist helg.


 

Også juniorene har Norgescup-åpning søndag. Og både lørdag og søndag er det meget sterke startfelt i juniorklassene. I tillegg til at løpene har stor og bred deltagelse av løpere av begge kjønn fra under 10 til over 80 år.


 

Info til pressen:

Lørdagskjappen går fra Holm Sag like ved Våler kirke lørdag 13. april, og det parkering ved samlingsplass/mål.


Første start er klokken 12. Kvinneklassen avgjøres ved 14.30-tiden, og herreklassen en drøy halvtime senere. Løpet går fra Holm Sag og Høvleri på et nytegnet kart over et område som ble brukt til den første Lørdagskjappen, i 1968.

 

Smaalenenløpet går ved Stikla i Båstad i Trøgstad kommune, merket fra Båstad sentrum. Første start er kl. 10:00.


Det hele er avgjort cirka kl. 15:00.


 

Mer info om Lørdagskjappen:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/8253


og her:


https://eventor.orientering.no/Documents/Event/18177/2/Innbydelse

Smaaleneneløpet


https://eventor.orientering.no/Documents/Event/18246/4/Innbydelse

og her:


https://eventor.orientering.no/Events/Show/8387