- Vi satser på en god totalpakke for veteranene

10.05.2017 Ivar Haugen

Ringerike OL er tildelt Veteranmesterskapet i 2019.

 

unnamed file

 

- Vi søkte egentlig om Veteranmesterskapet i 2012, da vi hadde 40-års jubileum. Men nå fikk vi det altså for 2019, sier Kari Strande som er leder i arrangementsutvalget i Ringerike OL.

Kari blir langt i fra arbeidsledig med dette vervet i Ringarike OL.

Klubben har vært flittigere enn de fleste med arrangement de siste sesongene, og nå venter altså Veteranmesterskapet i 2019 for klubben som har hovedansvaret for Night Hawk – stafetten til sommeren.

- Veteranmesterskapet - med 400 - 500 deltakere - er ikke det tyngste arrangementet. Ofte kan en ha kretsmesterskap med minst like mange til start, sier Kari og legger til at en nå også har fått frigjort ressurser etter å ha sagt fra seg en del annet dugnadsarbeid.

Dermed skal Ringerike OL være mer enn klar til å ta imot o-løpere i sin beste alder for tre dager med veteranidrett i september 2019.

Og det blir gode konkurranseforhold.

- Det er fremdeles ikke helt bestemt hvor vi skal ha løpene. Men vi har planer om å revidere kartet over Kleivstua - sammen med Tyrving. Samtidig har vi også et kart over Damtjern – Løvlia som synfares i disse dager. Begge steder er det gode områder som egner seg for arena til denne type arrangement.

- Uansett kan vi love fint terreng og gode løyper, smiler Kari med visshet om at få steder slår Ringerike når det gjelder o-terreng.

Da trenger en heller ikke være beskjeden når en tar på seg oppgaven med å arrangere Verdens o-dag i slutten av måneden.

- Vi håper på 1 000 deltakere, sier Kari og legger til:

- Arrangementet blir på sprintkartet over Hvalsmoen – hvor vi skal ha KM-sprint til helga og muligens også sprinten under Veteranmesterskapet i 2019.

Alternativet er å la veteranene løpe med høy fart på stor målestokk ved en golfbane under sprinten drøye to år frem i tid.

Uansett bør det være attraktivt for dem over 35 år å legge inn en langhelg på Ringerike i september 2019.

- Høsten er en veldig fin tid å løpe orientering. Og når vi – forhåpentligvis – får på plass en god avtale med Sundvolden hotell – slik at totalpakken også med det sosiale blir bra – blir det noe for enhver smak under Veteranmesterskapet.
 

Det er i hvert fall hevet over enhver tvil at O-Norge skal være glad for at Ringerike OL har smaken på – og ikke er mettet av – arrangørrollen etter VM-uttak i 2013 og NM-ultralang i 2015.

Nå venter først Night Hawk til sommeren, før det blir Veteranmesterskapet 2019.

 

 

unnamed file