- Vi håper å kjempe i toppen

10.06.2019 Ivar Haugen

Norge offensiv ved inngangen til tirsdagens sprintstafett på verdenscupen i Finland.


Silje Ekroll Jahren innleder for det norske førstelaget i morgen.

 

- Jeg har mål om å være med på førsteetappe, og dermed legge et godt grunnlag for den videre stafetten, sier Silje Ekroll Jahren.

 

Ekroll Jahren innleder for det norske førstelaget når det er klart for sprintstafett i verdenscupen tirsdag.

 

Dette er samtidig siste konkurranse i den innledende verdenscuprunden i orientering.

 

Etter skogsløp i Vithi, med mellomdistanse og jaktstart – lørdag og søndag - venter bygater, park og flere tusen tilskuere når det er klart for sprintstafett i Helsinki tirsdag kveld.

 

En konkurranseform hvor Norge ble nummer 4 på VM i Latvia i fjor, med nettopp Ekroll Jahren på første etappe:

 

- Klart vi ønsker å kjempe om plassene oppe på podiet (topp 6) nå også, men samtidig er det et nytt lag vi stiller med her i Finland.

 

- Sprintstafett internasjonalt i verdenscupen blir alltid tett og tøft, med flere lag fra de sterke nasjonene. Men vi skal selge oss dyrt.

 

Og når løperen fra Nydalens SK bruker «vi»-form innebærer det Norge 1, med kvartetten Silje Ekroll Jahren, Kasper Fosser, Gaute Hallan Steiwer og Ingeborg Eide.

 

Men Norge har ytterligere to lag til start på denne sprintstafetten; Norge 2 – med; Ingrid Lundanes, Audun Heimdal, Jon Aukrust Osmoen, Marie Olaussen og Norge 3 med; Kine Hallan Steiwer, Yngve Skogstad, Vetle Ruud Bråten, Maren Jansson Haverstad.

 

Konkurransen i Finland TV-produseres, og sendes på finske YLE, samt på Det Internasjonale Orienteringsforbundets plattform.

 

Informasjon om livesending på nett finner du: her

 

Hjemmesiden til arrangementet