- Vi gleder oss til å komme i gang

12.08.2019 Ivar Haugen

Forberedelsene er unnagjort – det norske laget er klar for VM på hjemmebane!

 

 

- Det skal bli godt å komme i gang med mesterskapet, sier Jørgen Rostrup.

 

Landslagssjefen i orientering prater om årets store høydepunkt  - for ikke å si karrierehøydepunktet – for mange av løperne i det norske laget.

 

Denne ukes VM på hjemmebane i Østfold.

 

- De fleste av utøverne på laget bor i umiddelbar nærhet av VM-fylket, og vi har hatt samlinger her helt siden mesterskapet ble tildelt Norge og Østfold, sier Rostrup.

 

Dermed kan en ikke gjemme seg bak dårlige forberedelser.

 

Det handler snarere om å tre frem og nyte øyeblikket når en får muligheten til å løpe et VM på hjemmebane, som også sendes direkte på NRK.

 

- Selvfølgelig er det en fordel for oss at mesterskapet går i Norge. Det er et terreng vi skal beherske bedre enn de andre nasjonene. Samtidig så vi under prøve-VM i fjor at spesielt svenskene også er gode i denne type terreng.

 

Under innledningen av mesterskapet – morgendagens kvalifisering over mellomdistanse – er oppgaven «bare» å ta seg videre til fredagens finale.

 

Onsdag er det direkte på «finale» over langdistanse. Lørdag avsluttes det hele med stafetter.

 

- Kvalifiseringen på mellomdistansen bør være en formalitet for våre løpere. Og når det blir snakk om finaler og kamp om medaljer, skal vi være med helt i toppen.

 

Er målet minst ett gull hver dag?

- Vi har løpere som kan vinne gull hver dag, og vi har mål om å kjempe helt i toppen på alle distanser. Så får vi telle opp etter mesterskapet hvor mange gull og medaljer vi ender på, svarer den norske landslagssjefen.

 

Under fjorårets VM i Latvia ble det 3 gull.

 

Lørdag om en liten uke får vi vite om tidenes første rene skogs-VM i orientering gir bedre medaljeuttelling for de norske fargene.

 

 

Du finner mer informasjon om mesterskapet: her