Verdige vinnere i Hovedløpet

16.01.2016 Tommy Gullord

Konnerud tok to gull, resten ble broderlig fordelt på Nydalen, Asker, Gjø-Vard og Halden i dagens Hovedløp i skiorientering.

Isak Jonsson og Jenny Baklid fornøyde vinnere av dagens Hovedløp i ski-o. Foto: Tommy Gullord

(I bunnen ser du alle løypene fra lørdagens Ski-O-Treff.)

 

Litt kaldt, men flott vintervær møtte godt over 200 påmeldte til dagens Ski-O-treff på Natrudstilen ved Sjusjøen. Innlagt i arrangementet var hovedløp for klassene 14-16 år. I samtlige klasser ble det verdige vinnere.

Kravdal og Ytterbø
Sondre Ytterbø fra Asker og Kristine Kravdal fra Gjø-Vard gjorde begge sin debut i Hovedløpet. Det gjorde de på mesterlig vis. Ytterbø tok gull i H14, fire minutter foran Grunde Isaksætre fra Grue mens Tobias Mikael Espedal fra Nydalen knep bronsen.

Kravdal vant D14 med tre minutters margin til Åsne Haavengen fra Kongsberg, mens Marte Madslien Bakken fra Nydalen tok bronsen i D14.

- Jeg hadde et lite håp om å vinne, men visste det var mange harde konkurrenter i klassa. Og da jeg bommet inn mot passeringsposten mot stadion, trodde jeg ikke lenger på seier, fortalte Kristine Kravdal.

Resten av løypa gjennomførte hun imidlertid prikkfritt – i motsetning til de fleste andre. Dermed ble det gull i første forsøk under Hovedløpet på ungjenta fra Gjø-Vard.

 

(fortsetter under bildet)

Kristine Kravdal-470.jpg

Kristine Kravdal tok gull i sitt første Hovedløp. Foto: Tommy Gullord

 

Baklid og Jonsson
I D15 ble det gull til «Hovedløpspesialisten» Jenny Baklid fra Konnerud, akkurat som i fjorårets Hovedløp. Kongsberg-jentene Tale Strand og Ingvild Langeggen tok henholdsvis sølv og bronse.

- Siden jeg vant i fjor, håpet jeg på gull også i år. Jeg gjennomførte et nesten prikkfritt løp, men tapte litt tid da jeg valgte å snu for å sjekke en usikker stempling, sa Konnerud-jenta etter sin andre, strake seier i Hovedløpet.

Jenny kan også skilte med to seire under Hovedløpet i orientering fra i fjor sommer, med fasit som ubeseiret i Hovedløpsammenheng er betegnelsen «Hovedløpspesialist» berettiget.

I H15 tok Isak Jonsson fra Nydalen steget opp på seierspallen fra fjorårets sølv, da han vant to minutter foran Herman Brunborg fra Nittedal og med Eivind Berner Myhre fra Fossum på tredjeplass.


- Han som tok gull i fjor, går KM i langrenn i helga. Jeg deltar også i langrenn, men synes ski-o er morsommere. Det er mer action her, sa unggutten fra Nydalen, som også tok sølv i Hovedløpet i sprintorientering i fjor sommer.

Bjørlo og Heimdal
I de to eldste hovedløpklassene ble det «gull og grønne skoger» til Hedda Raadal Bjørlo fra Halden og Aslak Heimdal fra Konnerud.

Førstnevnte håpet, men turte ikke helt å tro på HL-gull før rennet.

- Det har vært lite snø i Halden, så jeg har nesten ikke fått gått på ski før Hovedløpet. Men gjennomføringen var veldig bra. Jeg bommet nesten ingenting, sa Hedda Raadal Bjørlo, som var 25 sekunder foran Marlin Haavengen fra Kongsberg på andreplass. Lotte Jauhojärvi Markussen fra Asker knep bronsen i D16.

I H16 hadde Aslak Heimdal 20 sekunders margin til Henrik Fredriksen Aas fra Asker, mens Njaal Ellegaard Melby fra Vang tok bronsen.

- Jeg tok bronse i H14 for to år siden. I fjor gikk det dårlig, så det smakte med fullklaff i dag. Målet var å komme på pallen og helst ta gull, sa Konnerud-gutten etter seier i siste forsøk i Hovedløpet i orientering.


(fortsetter under bildet)

Aslak Heimdal-470.jpg

Aslak Heimdal kunne smile for seier i Hovedløpet i dag. Foto: Tommy Gullord

I Sport8Cup i skiorientering i juniorklassene ble det klar seier til Evine Westli Andersen foran Tilla Farnes Hennum og Ragnhild Hjermstad hos jentene.

Hos gutta i juniorklassen sørget Jørgen Baklid for dagens andre seier til familien. Han vant suverent foran Gjermund Tørnqvist Halden og Vegard Gulbrandsen.

I seniorklassene var det Andrine Benjaminsen og Lars Moholdt som var best. Førstnevnte debuterte i seniorklassen med seier på direkten. Tvillingene Marta og Anna Ulvensøen kompletterte pallen på damesiden.

Bak suverene Lars Moholdt gikk Øyvind Watterdal og Ove Sætra inn til henholdsvis 2.- og 3. plass.

I morgen fortsetter Ski-O-Treff med NM-stafetter.

 

Resultater:

Fullstendige

 

DSC01657-470.jpg

Fine forhold på Sjusjøen i dag. Foto: Stein Arne Negård

DSC01645-470.jpg

Klar til start. Foto: Stein Arne Negård

 

 

Filer