Verdens beste klubb blir VM-ambassadør!

12.10.2018 Pressemelding

IFK Gøteborg, som forrige helg vant storstafetten 25-manna, blir ambassadørklubb for WOC 2019.


 

IFK Gøteborg, som i helgen vant storstafetten 25-manna med nesten 10.000 deltagere, blir ambassadørklubb for WOC 2019.

 

- Det WOC 2019 byr på av virkelig "toppen-terreng" er noe IFK Gøteborg kan stå inne for. Arrangørene av WOC 2019 håper å skape en folkefest, og det vil vi gjerne hjelpe til med, sier Fredrik Löwegren i IFK Gøteborg.


"Blå-hvitt" – som de gjerne kalles - har vunnet herreklassen i gigantstafettene Tiomila og Jukola flere ganger de siste årene, og hevder seg nå også i toppen på damesiden. Sist lørdag dokumenterte de også bredden da de stilte med tre lag og gikk helt til topps i 25-manna i Stockholm.  

 

(fortsetter under bildet)

 

unnamed file

Fredrik Löwegren og Sigmund Vister.

 

 

Ble banket gule og blå

 

VMs styreleder Sigmund Vister er glad for den svenske entusiasmen.


- Norge ble best i VM i år, men svenskene banket oss gule og blå under verdenscupkonkurransene i Østfold i høst. Alt ligger til rette for nye, herlige dueller under WOC 2019, smiler han forventningsfullt.


- Ja, svenskene bør virkelig benytte sjansen til å heie fram de svenske løperne, slik at Sverige igjen kan bli beste nasjon i VM. Men framfor alt kan svenske orienteringsløpere se fram imot å få nyte det fantastiske Østfold-terrenget, sier Løwegren.

 

Terreng for framgang

Blant arrangørklubbene av WOC 2019 er Halden SK, som har vært med på å dominere orienteringsverdenen i 25 år. Blant annet på grunn av de flotte skogene som finnes i Østfold.


- Norge har mye veldig krevende terreng, men til WOC 2019 byr nordmennene på en riktig "höjdarterreng", som blir en nytelse også for mosjonister. Her blir det morsom orientering, med krav til teknikken i et åpent, fint og relativt lettløpt terreng, sier Löwegren.

På grensen til Sverige
- Elitegruppen vår har hatt mange treningsleirer i Østfold de siste årene og vil fortsette med det. Til WOC 2019 tar vi med hele klubben. Vi håper at WOC 2019 blir en like stor fest som under VM i Strømstad i 2016, som gikk bare noen få mil unna neste års VM-terreng, sier Fredrik Løwegren.

Sigmund Vister i WOC 2019 smiler:  
 

- Vi er veldig glade og takknemlige for at IFK Göteborg blir ambassadørklubb for WOC 2019 og ønsker hele O-Sverige velkommen til store og gode opplevelser i Østfold i august neste år.

 

Fakta:

IFK Gøteborg

IFK Gøteborg Orientering ble etablert 4.oktober 1904 som IFK Gøteborgs orienteringsseksjon.
1. januar 2018 ble dette en egen forening med navnet Idrottföreningen Kameraterne Göteborg Orientering.

Har vært verdens beste klubb på herresiden de siste årene med seier i Tiomila i Sverige i 2015, 2017 og 2018 og seier i Jukola-kavlen i Finland i 2017.

Vant i oktober 2018 verdens største klubbstafett, 25-manna ved Stockholm (her var det 3 norske løpere på laget).


Én av klubbens mange stjerner er nordmannen Eskil Kinneberg, regjerende verdensmeseter på mellomdistanse og dobbelt verdensmester i stafett (fra 2017 og 2018).