Vellykket Tour de Orientering!

01.10.2019 Norges Orienteringsforbund

3 løp på 2 dager en suksess i Rogaland.

 

 

Over: Løypelegger Oddvar Taksdal diskuterer veivalg med D17-vinner Vilde M. Sæbbø, D13-16-vinner Anna Taksdal og Aud H Taksdal som ble nr 2 i D17.

 

Under: Pallen og trøyevinnere H17.

2019_Tour de Orientering_pallen_trøyevinnere (2)-600.jpg

 

 

I helgen var det 11. gang Tour de Orientering ble arrangert, og dette var første gang Ganddal IL sto som arrangør for dette arrangementet som opprinnelig var Ørjan Ravndal si idé, og dermed er blitt arrangert av hans klubb, Ålgård Orientering, de 10 foregående utgavene.

 

I år gikk løpene i den fartsfylte Njåskogen.

 

Konseptet er 3 løp, med prolog og mellomdistanse lørdag, før det avsluttes med jaktstart søndag.


Det deles ut ledertrøye, klatretrøye og sprinttrøye i klassene D13-16, H13-16, D17 og H17.

Og underveis kan man opparbeide seg bonussekunder og bonuspoeng som kommer godt med i trøyekampen og ikke minst i den avsluttende jaktstarten.


Helgens arrangement var meget vellykket for de 172 deltagere, i de gode løypene til Oddvar Taksdal. Med Kjell Svihus som viktigste navet i arrangørhjulet – i tillegg til nevnte løypelegger, gjorde også Morten Sundli en formidabel jobb i sekretariatet med tidtaking, egen PC til speaker, samt beregning av bonuspoeng og bonussekunder.

 

Med den svært kunnskapsrike o-entusiasten Tom Furland som speaker, ble denne rollen også ivaretatt på best mulig måte. Furland holdt publikum oppdatert med resultater under hele arrangementet.

 

Selv om noen av de beste juniorene fra Rogaland var opptatt med oppdrag i den norske landslagsdrakten – under JEC i Frankrike – var det likevel – for første gang - ungdommer som vant i alle klassene!

(fortsetter under bildet)

2019_Tour de Orientering_pallen_d17 (2)-600.jpg

Pallen i D17.

 

I dameklassen D17 har Aud Hognestad Taksdal fra Ganddal IL vært så å si uslåelig i kretsen i en årrekke, men under helgens Tour de Orientering, klarte 16 år gamle Vilde Margrethe Sæbbø fra Stavanger OK å ta seieren etter tre meget gode løp.

Vilde hadde et godt forsprang før jaktstarten og dro ytterligere fra Aud imens Ingrid Lamark fra Ganddal IL tok en klar 3. plass.

 

I herreklassen H17 var det meget tett mellom Fredrik Omdal, Clemens Sundby Øxnevad, begge Ganddal IL, og Ørjan Ravndal, Ålgård Orientering foran jaktstarten. Fredrik og Clemens løp deler av løpet sammen, men på slutten dro 18 år gamle Clemens fra slik at Fredrik ble henvist til 2. plass og Ørjan til 3. plass.

(fortsetter under bildet)

2019_Tour de Orientering_pallen_d13-16 (2)-600.jpg

Pallen i D13-16

 

I jenteklassen D13-16 startet 15-åringen Kaja Peikili fra Sandnes IL med 47 sekunders forsprang til 14-åringen Anna Taksdal fra Ganddal IL.


Anna tok igjen forspranget og jentene løp sammen helt til Kaja tok feil retning ut av en av de siste postene og dermed Kunne Anna – som også kan vise til medalje under Hovedløpet i sommer - løpe i mål med 8 sekunders margin. Julie Aksland fra Sandnes IL tok 3. plassen.
 

(fortsetter under bildet)

2019_Tour de Orientering_pallen_h13-16 (2)-600.jpg

Pallen H13 - 16.

 

I gutteklassen H13-16 Startet Markus Richter med ledertrøya i den avsluttende jaktstarten og kunne løpe inn med seiersmargin på godt over 2 min margin til Edvin Aakre fra Egersund OK. Kalle Jongenburger, SI, ble nr 3.

 

Resultater

Under: Utsnitt av H17-løypen.

2019-25 TdO Dag2 Loype 1 (2)-600.jpg