Varmer opp til VM med Teltjakten fra nord til sør!

15.05.2019 Pressemelding

I sommer kan du bli med på Norges mest spennende skattejakt, når Norsk Friluftsliv og Norsk Orientering inviterer til Teltjakten på ti steder fra nord til sør.

 

Foto: Fjällräven

 

Under Teltjakten blir ti telt fra Fjällräven satt opp på ti hemmelige steder over hele Norge. Alle som finner teltene er med i trekningen om å vinne dem.

I år har jakten fått en ny vri: For å varme opp til VM i orientering 12. – 17. august, har vi fått med oss Norsk Orientering på laget. I deres regi blir det flotte Teltjakten-arrangementer på ti utvalgte steder fra nord til sør gjennom våren og sommeren.

 

Følg med på Norsk Friluftsliv og Norsk Orientering i sosiale medier, for å se om det dukker opp arrangementer der du bor!

 

I orienteringens ånd
Fagkonsulent i Norsk Orientering, Lone Brochmann, er stolt av å kunne avsløre at de vil stå bak årets teltjakt. Hun mener Teltjakten er et arrangement i orienteringens ånd.

–  I orientering jakter man på poster, mens i Teltjakten leter man etter telt, men konseptet er jo det samme, sier hun.

Orientering er spesielt aktuelt i år, da det blir VM her i Norge i august. – Vi ønsker å vise at orientering er for alle, gjennom å invitere til en skikkelig skattejakt opp mot VM!

(fortsetter under bildet)

Lone-tur-600.jpg

INVITERER TIL TELTJAKT: Fagkonsulent i Norsk Orientering, Lone Brochmann. Foto: Norsk Orientering

 

Skal være tilbud for alle
Mens Teltjakten tidligere har vært arrangert på ti hemmelige steder på siste søndag i Friluftslivets uke, vil arrangementene i år spres utover sommermånedene.

Som en oppvarming til VM i orientering vil det dukke opp ti Facebook-arrangementer på ti steder spredt rundt i landet i sommer. Vi kan allerede avsløre at siste arrangement blir under selve VM i Østfold 17.august.

Nytt av året er også at det vil bli avslørt på forhånd i hvilket område teltet skal være.

–  I år vil det dukke opp et eget Facebook-arrangement for hvert av områdene hvor det blir teltjakt. Men for å få vite akkurat hvor teltene vil bli satt opp, må man følge med på hint som vil postes i arrangementet for sitt område.


Som tidligere, er alle velkomne til å delta.

–  Teltjakten er absolutt ikke bare de som har erfaring med orientering. Vi legger også til rette for at alle skal kunne være med, uansett om man er liten eller stor, ruller eller går, sier Brochmann.

 

(fortsetter under bildet)

Fjallraven-2-600.jpg

FLOTTE PREMIER: I sommer vil ti heldige vinnere stikker av med et flott telt fra Fjällräven. Foto: Fjällräven

 

Gjør turen mer spennende
Jakten i år kombineres med turorientering. Brochmann kan fortelle at turorientering er et lavterskel mosjonstilbud, som hele 70 000 nordmenn benytter seg av årlig.

Hun håper årets Teltjakt kan bidra til at enda flere får øynene opp for aktiviteten, som tilbys av over 200 klubber over hele landet.

–  Orientering passer for alle som er glad i å være ute i naturen og oppleve nye steder. Det er spesielt en veldig fin måte å oppleve mer av områdene i nærheten av der man bor. Det gjør turen mye mer spennende enn å gå, jogge eller sykle til samme sted hver gang.