Var hengt av, kunne smile mest

07.07.2019 Pressemelding

Plutselig oppdaget Nydalens Teodor Mo Hjelseth at han var først i løypa. Pauline Myklebust fra Koll trodde en periode at hun var sist av alle på fellesstarten som avsluttet Sommerløpene.

 

 

 

Nydalens Teodor Mo Hjelseth løftes opp av guttene og herren som oslogutten tok på orienteringen på slutten. Fra venstre: Sander Tonjer Fingarsen, Elverum, Hans Urset, BUL-Tromsø, Brage Takle, Kristiansand, Kasper Bakken Ulseth, Nydalen, og Gjermund Urset, BUL-Tromsø.  Foto: Erik Borg

 

 


Ved den tredje siste posten en god kilometer før mål på den 8,1 kilometer lange løypa i Dølaspretten måtte Teodor gi noen meter til de fire øvrige i tetklynga, de jevngamle guttene Kasper Bakken Ulseth, Nydalen, Brage Takle, Kristiansand, Sander Tonjer Fingarsen, Elverum, og Hans Urset, BUL-Tromsø, samt Gjermund Urset, faren til Hans.

               

Det ble en del meter avstand mellom de fem i tet og Teodor på vei mot den nest siste posten, et høydepunkt i ei skråli dekt av fjellbjørk. Det var uoversiktlig og ikke lett å følge med.

               
Fire gutter og faren til den ene av dem var i tetklynga og kjempet om å komme først til mål på åtte-kilometeren.

               
– Det ble helt koas, smiler far Gjermund.

               
De fem i tet hadde ikke kontroll. Det hadde derimot Teodor som kom bakfra.

               
– Like etter at jeg hadde stemplet og begynt å løpe mot den siste posten, så jeg de andre i bjørkeskogen, sier Teodor.

               
Oslogutten varslet på ingen måte at flagget ved høydepunktet var funnet, men sprang fort videre.

               
– Det var bare å komme seg sikkert til mål, smiler nydølen. – Egentlig er det er nesten litt komisk, for jeg trodde at jeg var langt bak, sier talentet.

               
Nydølen, som vant begge distansene under Hovedløpet for to år siden, har igjen vært i Nord-Østerdal og samlet erfaring. For en god uke siden hadde Nydalen en egen ungdomssamling lengst nord i Hedmark.

               
Eldstemann i feltet, den tidligere toppløperen Gjermund Urset, kom i mål litt etter de fem beste i H 15–16, men til klar seier i H50.        

               
– Nå klarer jeg ikke lenger å løpe fra guttene, men jeg hadde det moro da jeg var sammen med dem, og det som skjedde på slutten, gav dem god erfaring, sier han.

               
I D13–14 var noen av favorittjentene på veldig feil kurs allerede mot den første posten. Dette fikk ikke Pauline Myklebust fra Koll med seg.

               
– Jeg så mange foran meg, og trodde de andre jentene i klassa var blant de jeg så og at jeg var av de siste i klassa, sier Pauline.

               
Post etter post ble funnet sikkert av oslojenta fra Kringsjå.

               
Pauline avgjorde tvekampen med to andre jenter og vant. Uten at kollingen visste det, var hun først i mål.

               
– Veldig moro, sier jenta med det bredeste smilet på premieutdelingen.

               
I D15 – 16 ble det østerdalsseier. Eline Horten Jordet fra Vingelen vant. Simen Gløgård Stensrud fra Nittedal vant H13–14 akkurat som på sprinten på Røros fredag kveld.

               
Dølaspretten var den siste konkurransen under Sommerløpene. Samlingsplass var på Trøanvollen i Os kommune.

               
Konkurransen gikk på kartet Skarvdalen. Terreng besto av ei bjørkeli og åpent fjellterreng. Svært mye av orienteringen skjedde oppe på snaufjellet. Løypeleggere var Liv Meli og Per Engebakken. Løpsleder var Halstein Kvangravem. IL Nansen var arrangørklubben. De gav 400 en fin opplevelse!

               
Med Dølaspretten var Sommerløpene over.

               
I begynnelsen av august er neste store begivenhet i Nord-Østerdal når Tynset IF er vertskap for Hovedløpet og O-landsleiren.

 

Pauline myklebust mfl-600.jpg

 

Pauline Myklebust fra Koll fikk en svært hyggelig overraskelse etter målgang. Jenta fra Koll var best i D13–14. Så fulgte Anne Østvold fra Heming, Oline Hansson fra Alfta-Ösa, Maren Aure Skogedal, Asker, Sofie Solheim Undeberget, Oppsal. Foto: Erik Borg