- Trønderterreng i september blir flott!

11.02.2018 Ivar Haugen

Bare å glede seg til NM-uka 2020, med Freidig, Malvik og Wing som arrangører.

 

 

- Det var bare å smi mens jernet var varmt, sier Arild Clausen med et smil.

Karen fra SPK Freidig var leder for Hovedkomiteen under O-festivalen på Oppdal i fjor, og nå har han samme oppgave for NM-uka 2020.

- Men NM-uka 2020 er et samarbeidsarrangement mellom SPK Freidig, Wing OK og Malvik IL, hvor alle klubbene er representert i Hovedkomiteen, understreker Arild.

Uansett er det lett å la seg beundre over at trønderne er såpass offensive til å ta på seg arrangement, når en også vet at de skal være sentralt inne under O-ringen i Åre i 2021. (her er både SPK Freidig og Wing OK blant de fem norske klubbene som skal være med i arrangørstaben, men Malvik IL er ikke med)

- Jeg får snakke for min klubb – SPK Freidig; her var det mange som mente at vi måtte ta nye tak etter O-festivalen i fjor sommer. Samtidig må vi opprettholde arrangørkompetansen og bidra til at det blir en god nasjonal terminliste.

- NM-uka kom opp som et aktuelt arrangement, og etter hvert kom vi i dialog med Wing OK.

- Når det da var terrenget i Malvikmarka vi synes mest fristende, var det naturlig at den lokale klubben – Malvik IL – også ble med som en av arrangørene.

- Men det blir til dels travelt på arrangørsiden for oss, når en vet at Wing OK skal ha NM-ultralang i 2019 i tillegg. Og at to av klubbene er med på arrangørsiden under O-ringen i 2021.

Og en NM-uke krever tross alt sitt, med konkurranser fra torsdag til søndag.

- Det er noe av det største en kan arrangere i Norge. Men selv om det er en konkurransedag mer enn O-festivalen, er det mye færre klasser og løyper. Dermed blir hele arrangementet vesentlig mindre enn en O-festival.

- Og for vår del er det lenge siden sist vi hadde NM-uka.

Da må vi tilbake til 2003 og NM på Berkåk.

Men siden den tid har Wing OK på sin side hatt NM-sprint – med tidenes første NM-sprintstafett – i 2014.

En skal heller ikke stikke under en stol at festdagene i 2010, med VM i Trondheim, var et stort arrangement for hele regionen:

- Alle de aktuelle klubbene var med på det arrangementet. Og da skjønte vi virkelig at det er gode muligheter for samarbeid om arrangement. Det bidro rett og slett til at klubbene kom tettere på hverandre og vi fikk bedre relasjon.

Disse relasjonene skal en nå altså bygge videre på og i tider med vinter-OL, er det vel bare å kaste seg rundt og komme med lovnaden om «Best games ever»:

- Det skal bli bra, lover Arild og begrunner:

- Vi setter det sportslige først, og her har vi et flott terreng som vi skal benytte oss av. I tillegg tar vi med oss «det rundt» fra en vellykket O-festival i fjor.

Dermed er det bare for dem med NM-ambisjoner å sette av noen septemberdager til postjakt i Malvikmarka høsten 2020:

- September i Trøndelag er flott, smiler Arild og legger til med tyngde:

- Vi gleder oss i hvert fall til arrangementet.

 

Det har også o-Norge grunn til å gjøre, bare sett av langhelga fra 10. – 13. september 2020 i treningsdagboken.

 

SPK_Freidig.JPG

 

MAlvik_logo.png

 

logo_wing_200x74.gif