Tett «knock out» sprint var god avslutning

04.11.2018 Norges Orienteringsforbund

Next Generation – sprint avsluttet med nyvinning under samlingen i Bergen.

 

Finalefeltet i herreklassen på vei ut fra start.

 

 

- Det er fascinerende å se at løperne er så ivrig med å diskutere veivalgene i etterkant av heatene. Som løypelegger viser det at tiden jeg har lagt ned ikke er bortkastet, sa Niklas Profors og foreviget gruppen med løpere i – nettopp – ivrig meningsutveksling.

 

Og det var ett og annet å diskutere om både veivalg og taktikk da det i dag var simulert «knock out» - sprint – med kvartfinale, semifinale og finale (alle deltakere fikk løpe samtlige heat, men en fikk god simulering av «knock out» - formatet).

(fortsetter under bildet)

DSC_0434 (2)-600.jpg

En av gruppene som diskuterte kart og veivalg etter semifinalen.

 

Først fra Muren – ved Strandkaien – i samme område hvor det i fjor høst var sprint i Sport8Norgescup.

 

Da var det regn og krevende veivalg som var de største utfordringene, denne søndagsmorgen var det «kvartfinale» under «knock out» - sprint og da var det mer spisse albuer og kjappe avgjørelser.

 

Uten at en skal beskylde noen av dem for spisse albuer, var det uansett Trond Einar Moen Pedersli og Kristine Fjellanger som var best under dagens første drag.

 

Etter noe pause og forflytning til universitetsområdet på Nygårdshøyden – hvor NM-sprint individuelt fant sted for drøye to år tilbake – kunne en gjøre klar til semifinale og finale.

 

- Det var veivalget til 9. post som ble avgjørende, kommenterte Dag Blandkjenn etter å ha vist resten av feltet i herreklassen ryggen i finalen.

 

- Jeg hadde lest inn siste del av løypen i forkant, og var klar på mine valg, fortsatte karen som altså gjorde de beste valgene – og ble belønnet med seier i finalen.

 

Dette etter at hjemmeløper Markus Kjærner-Semb hentet hjem seieren i semifinalen.

(fortsetter under bildet)

DSC_0373 (2)-600.jpg

Markus Kjærner-Semb på vei mot seier i semifinalen.

 

I dameklassen var det hjemmeseier – ved Kristine Fjellanger – hele veien fra kvart- via semi- til hovedfinale.

 

- Jeg følte jeg hadde kontrollen i finalen, selv om Victoria (Hæstad Bjørnstad) er i litt bedre form enn meg om dagen, kommenterte Varegg-løperen.

 

- Jeg bommet i starten av finalen, og brukte deretter resten av løypen på å løpe meg inn på Kristine (Fjellanger), sa Victoria Hæstad Bjørnstad.

 

Fossum-løperen var til slutt noen meter og et par sekunder for seint ute til å frariste Fjellanger seieren.

(fortsetter under bildet)

DSC_0455 (2)-600.jpg

Landslagstrener Birgitte Husebye diskuterer veivalg med de to beste i dameklassen.

 

 

Men både denne duoen og resten av Next Generation – sprint har lagt en solid treningshelg – med en bra dose kvalitetsøkter – til banken og treningsdagboken etter en langhelg i Bergen.

 

Løypene:


Kvartfinale

 

Semifinale

 

Finale

 

  

DSC_0444 (2)-600.jpg

Dag Blandkjenn løper inn til seier.