Storfint oppmøte på Larvik Torg

24.05.2017 Norges Orienteringsforbund

Kommunetopper bidro under åpningen av Stolpejakten på Verdens o-dag.


 

Det var knyttet stor spenning til markeringen av verdens orienteringdag i Larvik. O-klubben hadde rigget til et morsomst konsept "Urb-O", bestående av 5 kortere sløyfer med kartbytte på torget etter hver sløyfe. Klubbens aktive o-løpere og noen nysgjerrige nykommere syntes at dette var kjempe-artig.

 

Det var dessuten offisiell åpning av Stolpejakten, der Larvik er første by i Vestfold som innfører dette tur/mosjonskonseptet. 

 

Larviks ordfører Rune Høiseth og kommunens leder for friskliv og mestring, Mette Daapan var tilstede på arrangementet, sammen med NOFs generalsekretær Lasse Arnesen.

 

Ansvarlig for stolpejakten i Larvik, Jørn Sundby, fortalte entusiastisk om variasjonen i de 50 stolpene som er satt ut, perler både med tanke på historie og natur.

 

- Alle de grønne stolpene og de fleste av de blå er dessuten lett tilgjengelig for personer med nedsatt funksjonsevne. Det er bare å komme seg ut på tur. Stolpene blir stående til langt ut på høsten.


- Dette er musikk i mine ører uttalte NIFs ansvarlige for para-idrett I Vestfold og Buskerud, Anne Katrine Aas, som også hadde tatt turen til Larvik Torg denne solfylte kvelden.